Na hlavný obsah

Exmanželku mal zavraždiť a jej telo rozpustiť v kyseline. Súdny proces s M. Vlčekom stále nie je na konci

Prokurátor sa domnieva, že dôkazy neprinesú nič nové.

Exmanželku mal zavraždiť a jej telo rozpustiť v kyseline. Súdny proces s M. Vlčekom stále nie je na konci
Na snímke vpravo prichádza na pojednávanie Miroslav Vlček. Foto: TASR/Martin Baumann

Súdny proces s obžalovaným Miroslavom Vlčekom v kauze vraždy jeho exmanželky sa zatiaľ neskončil. Hlavné pojednávanie pokračovalo vo štvrtok (30. 5.) na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku čítaním listín. Obhajoba navrhla vykonať aj ďalšie dôkazy. Senát potom hlavné pojednávanie odročil na 20. júna.

Predsedníčka senátu ŠTS na začiatku štvrtkového hlavného pojednávania oboznámila dôvody, pre ktoré nebolo možné zabezpečiť prítomnosť jedného z obhajobou navrhnutých svedkov. „Je to svedok, ktorý sa stáva pre súd osobou nedosiahnuteľnou, pre pobyt na neznámom mieste,“ priblížila. Čítala sa preto jeho výpoveď z prípravného konania.

Obhajoba navrhla vykonať aj dôkaz v podobe CD nosičov. „Malo by ísť o CD nosiče, kde sú stiahnuté dáta z BTS staníc, ktoré preukazujú, aké mobilné čísla sa nachádzali v blízkosti miesta, kde bol skutok spáchaný,“ povedal médiám prokurátor Daniel Lipšic.

Domnieva sa, že tieto dôkazy neprinesú nič nové. „Je právom súdu rozhodnúť, aký by mal byť rozsah dokazovania,“ podotkol.

Keďže súčasťou spisu sú len fotokópie s obalom týchto CD nosičov, súd sa ich bude snažiť do najbližšieho termínu hlavného pojednávania zabezpečiť. Nachádzať by sa mohli na Okresnom súde v Trnave.

Prípad Miroslava Vlčka

Prokurátor podal na Miroslava Vlčeka vlani v septembri obžalobu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Vlček si mal podľa obžaloby v roku 2016 objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch.

Následne ju mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Motívom konania mala byť najmä pomsta a skutočnosť, že proti exmanželovi vypovedala v ekonomických trestných veciach.

Miroslav Vlček bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však vlani v apríli vyhovel návrhu prokurátora a povolil obnovu konania.

V rovnaký deň bolo Vlčekovi doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Prípad sa posunul vpred vďaka nájdeniu plastového suda, v ktorom sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko