Na hlavný obsah

Švajčiari si zaistili miesto vo štvrťfinále. Dánov zničili ôsmimi gólmi

Brankár Leonardo Genoni vychytal čisté konto.

Švajčiari si zaistili miesto vo štvrťfinále. Dánov zničili ôsmimi gólmi
Na snímke radosť švajčiarskej hokejovej reprezentácie. Foto: TASR/AP

Švajčiarski hokejisti ešte nepoznajú na MS trpkosť prehry a v sobotu (18. 5.) si zaistili postup do štvrťfinále. Vo svojom piatom vystúpení v A-skupine rozstrieľali v Prahe Dánov 8:0. So štrnástimi bodmi sa prepracovali na čelo tabuľky.

Ďalším súperom Švajčiarov bude v nedeľu 19. mája večer o 20.20 hod. Kanada. Dánov čaká v pondelok (20. 5.) večer o 20.20 hod. Fínsko.

Dánsko – Švajčiarsko 0:8 (0:2, 0:3, 0:3)

Góly: 5. Hischier (Fiala, Josi), 18. Josi, 21. Fiala (Ambühl, Hischier), 24. Fiala (Hischier), 34. Senteler (Simion), 43. Thürkauf, 46. Bertschy (Scherwey, Thürkauf), 55. Scherwey (Bertschy, Kukan). Rozhodovali: Hribik (ČR), Kaukokari (Fín.) – Hynek (ČR), Wyonzek (Kan.), vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:1, 17.225 divákov.

Dánsko: Dichow (40. Seldrup) – Lassen, M. Lauridsen, Jensen, Bruggisser, O. Lauridsen, Larsen, Koch – Storm, Russell, Blichfeld – Aagaard, Mölgaard, Olesen – From, True, Scheel – Poulsen, Wejse, N. Andersen – Schultz

Švajčiarsko: Genoni – Josi, Glauser, Siegenthaler, Kukan, Marti, Loeffel, Jung – Fiala, Hischier, Niederreiter – Andrighetto, Jäger, Kurashev – Herzog, Senteler, Simion – Scherwey, Thürkauf, Bertschy – Ambühl

Švajčiari nastúpili na zápas v úlohe favorita a od úvodu svoju pozíciu potvrdzovali. V 5. minúte vystrelil z krídla Nico Hischier a otvoril skóre. Do prvej sirény pridali Švajčiari druhý gól, postaral sa o to po individuálnej akcii obranca Nashvillu Roman Josi.

Už 39 sekúnd po začiatku druhej tretiny pridal tretí gól Kevin Fiala v presilovej hre, útočník Los Angeles King rozvlnil sieť opäť o tri minúty a Švajčiari mierili za pohodlným ziskom troch bodov. V 43. minúte skóroval Calvin Thurkauf dokonca v oslabení a zvýšil na 6:0. Skóre uzavrel v 55. minúte Tristan Scherwey.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport