Na hlavný obsah

Švédi potvrdili svoju dominanciu aj do tretice, vlaňajší vicemajstri opäť vyťahovali puk zo siete až šesťkrát

Švédsko dosiahlo presvedčivé víťazstvo.

Švédi potvrdili svoju dominanciu aj do tretice, vlaňajší vicemajstri opäť vyťahovali puk zo siete až šesťkrát
Na snímke uprostred v popredí švédsky útočník Victor Olofsson oslavuje svoj gól. Foto: TASR/AP

Hokejisti Švédska zvíťazili nad Nemeckom 6:1 v pondelňajšom zápase „slovenskej“ B-skupiny na MS v Ostrave. Severania mali od úvodu prevahu, ktorá vyústila do trojgólového náskoku po prvej tretine a napokon si po dominantnom výkone pripísali presvedčivé víťazstvo.

Na strely prevýšili súpera 46:16. S plným počtom bodov sú na prvom mieste skupiny, Nemci majú na priebežnej šiestej priečke tri body.

Nemci nastúpia na ďalší duel v stredu 15. mája od 16.20 proti Lotyšsku, Švédi budú hrať po dvoch dňoch voľna vo štvrtok od 16.20 s Kazachstanom.

Švédi mali výborný vstup do zápasu a aktivitou si vytvorili tlak, ktorý vyústil aj do zmeny skóre. V tretej minúte ich poslal do vedenia Karlsson, keď z druhej vlny zakončil protiútok.

Petterson a Oloffson ešte v prvej časti prestrelili Grubauera, čím potvrdili streleckú prevahu 17:4. Severania mali aj v druhej tretine hru pod kontrolou, naďalej sa snažili o ofenzívu a Nemcom veľa nedovolili.

Presnými zásahmi Grundströma a Burakovského odskočili súperovi už na päťgólový rozdiel. Nemci v tretej tretine znížili, keď Pföderl zblízka využil nepozornosť švédskej defenzívy. Gólovú bodku za zápasom, v ktorom gólovo aj herne dominovali Švédi, dal v 52. minúte Lundeström.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport