Na hlavný obsah

Tento moment by mal priniesť do politiky diskusiu, nie osobné útoky, komentuje útok na R. Fica expremiér E. Heger

Násilie podľa neho do demokratickej spoločnosti nepatrí.

Tento moment by mal priniesť do politiky diskusiu, nie osobné útoky, komentuje útok na R. Fica expremiér E. Heger
Archívna snímka Eduarda Hegera. Foto: SITA/Diana Černak

Útok na premiéra Roberta Fica by mal byť momentom, kedy má prísť do politiky diskusia a nie osobné útoky, vyjadril sa v Rádiu Slovensko k stredajšiemu (15. 5.) útoku bývalý predseda vlády Eduard Heger.

Poukázal na mieru agresivity a polarizácie v spoločnosti. „Toto by malo byť jednoznačne momentom, aby sme priniesli do politiky diskusiu myšlienok a riešení a nie osobných útokov. Násilie do demokratickej spoločnosti nepatrí a určite ho treba odsúdiť.

S expremiérom Eduardom Hegerom sa o útoku na predsedu vlády Roberta Fica vo vysielaní Rádia Slovensko rozprával redaktor RTVS Matej Baránek.

Útok na šéfa vlády a strany Smer-SD odsúdil. Je podľa neho potrebné streľbu prešetriť a zabezpečiť, aby sa nič podobné už nezopakovalo.

Otázky, či je štát pripravený na atentát na ústavného činiteľa, majú podľa neho teraz smerovať ministrovi obrany a bezpečnostné zložky. Išlo totiž o útok, ktorý v histórii Slovenska nemá obdobu. Pred súdením toho, kde bezpečnosť pri ochrane Fica zlyhala súhlasí, že je treba počkať na závery vyšetrovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko