Na hlavný obsah

Tomáš Tatar je sám na izbe. Rodiny hráčov na šampionáte považuje za rozptyľovanie

V rozhovore v Citrónshow tiež povedal, kto sú najväčší zabávači v kabíne.

Tomáš Tatar je sám na izbe. Rodiny hráčov na šampionáte považuje za rozptyľovanie
Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Tomáš Tatar v Citrónshow. Foto: RTVS

Postupom času sa toho v hokeji veľa mení, či už organizačne, alebo logisticky. Kanadské a americké tímy na majstrovstvá sveta často berú aj svoje rodiny, manželky, deti a robia si z toho výlet. Pri slovenskej reprezentácii to historicky nebolo zvykom. Aj o tejto téme v relácii RTVS Citrónshow rozprával Richard Lintner s kapitánom našej hokejovej reprezentácie Tomášom Tatarom.

Tridsaťtriročný útočník uviedol, že na ich hoteli nemôže byť rodina, ktorá by počas turnaja trávila čas s hráčmi. Lintner sa bol pozrieť, ako taký systém funguje pri zámorských tímoch. Prezradil, že ráno vstanú, dajú si spoločné raňajky, urobia si program a večer idú na zápas.

Tatar priznal, že nie je zástancom takého systému. „Keď chcú prísť rodinní príslušníci, asi by nemali byť v rovnakom hoteli. Na druhej strane, chápem a nechcem spochybňovať ich metódy. Na Slovensku sme to tak nerobili. Ani ostatné európske tímy to tak nerobia. Keď chce rodina prísť, nech si to riešia bokom. Je to trošku rozptyľovanie. Náš program je naozaj bohatý od rána až do večera. Rodiny si musia urobiť vlastný program, lebo je skoro nemožné tráviť s nimi čas. V deň zápasu je to určite nemožné,“ vyhlásil reprezentant.

Bez spolubývajúceho

Počas svetových šampionátov zvykla byť často diskutovanou témou otázka, ktorý hráč je s kým na izbe. Lintner prezradil, že Tomáš Tatar je ako kapitán a líder mužstva na izbe sám.

„Myslím si, že som jediný, kto má samostatnú izbu. Vôbec to nebola moja požiadavka. Od nejakej doby najstarší hráč v tíme dostáva tú izbu. Zažil som to už v Helsinkách, kde som bol veľmi prekvapený. Vošiel som do izby, nezaujímalo ma s kým budem, koho tam uvidím, lebo som rád so všetkými. Spolubývajúceho som na izbe nenašiel, prekvapilo ma to,“ povedal Tatar.

Tomáš Tatar o spolubývajúcich na izbe:

Voľné dni počas majstrovstiev sveta, keď sa netrénuje, využíva každý hráč inak a zariadi si ich podľa seba. Vo štvrtok (16. 5.) mali hokejisti dva dni pred sobotným zápasom s Francúzskom úplne voľno. „Musím sa opýtať spoluhráčov, čo robili. Ja som bol hrať golf. Nevyhral som, ale hral som dobre,“ uviedol slovenský kapitán.

DJ kabíny a najväčší showman

Tomáš Tatar v relácii Citrónshow odpovedal aj na otázku od diváka. Ten sa pýtal, či je Tatar ako bývalý DJ kabíny spokojný s pesničkovým výberom Mária Grmana. „Myslím si, že zatiaľ robí veľmi dobrú prácu. Nechal som to už na mladších chalanov. Mário tam má mix všetkého, čo sa páči každému. Vyhovuje to kabíne. Ja, ako DJ kabíny, som hral najmä elektronickú hudbu,“ zaspomínal.

K téme najväčšieho zabávača v kabíne mal kapitán reprezentácie jasnú odpoveď. „Je to Libor Hudáček a Juraj Slafkovský. Každý má možno iný názor, pre mňa sú to oni dvaja, majú skvelý zmysel pre humor,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport