Na hlavný obsah

Tragédia vo Francúzsku: Batoľa zomrelo v rozpálenom aute. Otec ho zabudol vyložiť v jasliach

Dieťa strávilo v aute nikým nespozorované celý deň.

Tragédia vo Francúzsku: Batoľa zomrelo v rozpálenom aute. Otec ho zabudol vyložiť v jasliach
Ilustračná snímka. Foto: Profimedia

Šestnásťmesačné dieťa zomrelo vo Francúzsku v aute na parkovisku po tom, čo ho jeho otec zabudol vyložiť v jasliach, informovala v stredu (29. 5.) agentúra AFP.

K incidentu došlo podľa polície ešte v utorok (28. 5.). Muž šiel namiesto do jasieľ rovno do svojho zamestnania v obci Sausheim v regióne Alsasko. Chlapca pritom zabudol vo vozidle, spresnila v stredu prokuratúra v meste Mulhouse.

Otca zalarmovala manželka až vo večerných hodinách, keď chcela dieťa vyzdvihnúť z jasieľ, ale nenašla ho tam. Dieťa strávilo v aute nikým nespozorované celý deň, pričom rozhorúčené vozidlo stálo zaparkované na slnku. Zalarmované záchranné zložky po príchode na miesto už len skonštatovali smrť dieťaťa. Presnú príčinu určí až pitva, píše AFP.

Miestne noviny Les Dernières Nouvelles d’Alsace napísali, že v ten deň bolo v spomenutej oblasti síce len 22 stupňov Celzia, vnútri rozohriateho vozidla však teplota mohla stúpnuť až na 47 stupňov.

Noviny dodali, že prípad môže súvisieť s tzv. syndrómom zabudnutého dieťaťa. Zo správy vyplýva, že 25 percent všetkých rodičov dojčiat alebo batoliat v istom okamihu jazdy autom úplne zabudne na prítomnosť svojich detí vo vozidle.

Podľa expertov môžu byť príčinami tohto stavu nedostatok spánku či zmena v každodennej rutine.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet