Na hlavný obsah

V centre nemeckého Mannheimu zranil útočník nožom niekoľko ľudí. Postrelila ho polícia

Motív útočníka zatiaľ nie je známy.

V centre nemeckého Mannheimu zranil útočník nožom niekoľko ľudí. Postrelila ho polícia
Oblasť je uzavretá, polícia a hasiči sú nasadení po incidente na námestí v Mannheime, Nemecko, piatok 31. mája 2024. Foto: TASR/AP

Niekoľko ľudí v piatok (31. 5.) nožom zranil útočník na námestí v centre nemeckého Mannheimu. Zasahujúci policajti ho krátko potom postrelili, uviedla agentúra DPA.

Server rozhlasovej a televíznej stanice SWR píše o troch zranených. Ďalšie nebezpečenstvo podľa polície nehrozí. Motív útočníka zatiaľ nie je známy. Podľa nemeckých serverov sa na námestí odohrávala politická akcia.

Polícia zatiaľ nespresnila počet zranených ani závažnosť ich poranení, oznámila ale, že je medzi nimi jeden policajt. Uviedla tiež, že na miesto, kde sa útok okolo poludnia odohral, smeroval aj vrtuľník záchranárov.

Na záberoch na sociálnych sieťach je vidieť v teplákoch a bunde oblečený muž, ktorý sa s nožom v ruke vrhá po ľuďoch a tiež po najmenej jednom policajtovi.

Ďalší ľudia sa mu v útokoch snažia brániť. Nakoniec ďalší z prítomných policajtov tasí zbraň a útočníka zasiahne.

Útok sa stal na námestí Marktplatz, ktoré leží v srdci mesta s 300-tisíc obyvateľmi na severe Bádenska-Württemberska. Podľa serveru SWR sa na námestí práve konala akcia spolku Pax Europa, ktorý je považovaný za pravicovo populistický a kritický k islamu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet