Na hlavný obsah

Výbuch plynovej bomby v bytovom dome na strednom Slovensku: Traja ľudia sa zranili

Na mieste zasahovali hasiči a polícia.

Výbuch plynovej bomby v bytovom dome na strednom Slovensku: Traja ľudia sa zranili
Ilustračná fotografia. Foto: TASR/Adriána Hudecová

V Cinobani v Poltárskom okrese vybuchla v bytovom dome plynová bomba. Informuje o tom Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR na sociálnej sieti. Na miesto vyslali dve ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci.

Dodáva, že na mieste boli zranení traja ľudia. „Záchranári ošetrili 38-ročného muža, ktorého následne transportovali s popáleninami druhého stupňa do nemocnice v Lučenci,“ potvrdili záchranári s tým, že 69-ročnú ženu s popálenou rukou ošetrili na mieste.

Pripomenuli, že 37-ročný muž s popáleninami trupu a ruky odmietol prevoz do zdravotníckeho zariadenia.

Banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti popoludní uviedla, že plyn vybuchol v piatok (3. 5.) ráno okolo 9.20 h v cinobanskej časti Katarínska Huta.

„Podľa zistení z miesta udalosti domáci vo štvrtok (2. 5.) menili plynovú bombu. Či však má táto skutočnosť súvis s týmto incidentom, ukáže až ďalšie vyšetrovanie,“ zdôrazňuje polícia.

Podľa nich na mieste zasahovali hasiči z Lučenca a Poltára, evakuácia obyvateľov však nebola potrebná. Všetky bližšie okolnosti a príčiny tejto udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny