Na hlavný obsah

V dramatickej prestrelke ťahalo za kratší koniec Rakúsko. Švajčiari rozhodli v poslednej minúte

Hischier zaznamenal hetrik a asistenciu.

V dramatickej prestrelke ťahalo za kratší koniec Rakúsko. Švajčiari rozhodli v poslednej minúte
Švajčiarski hokejisti sa tešia z gólu do rakúskej sietie. Foto: TASR/AP

Švajčiarski hokejisti zvíťazili aj vo svojom druhom zápase na MS v Prahe. V nedeľu (12. 5.) večer zdolali po dráme susedov z Rakúska tesne 6:5, keď dali až päť gólov z presiloviek. K triumfu pomohol hetrikom a asistenciou hviezdny útočník Nico Hischier, obranca Roman Josi mal bilanciu 2+2.

Švajčiari nastúpia na ďalší duel už v pondelok (13. 5.) večer proti domácim Čechom, Rakúšania hrajú v utorok (14. 5.) o 20.20 h s Kanadou.

Rakúšania nastúpili do duelu ako oustideri, ale v úvodnej tretine prekvapili dobrým výkonom, ktorý im po štvrťhodine priniesol dvojgólové vedenie. Rossi v piatej minúte vyhral buly v útočnom pásme a Unterweger strelou od modrej otvoril skóre. O desať minút neskôr si pri skrumáži pred bránkou našiel puk P. Huber a dotlačil ho do siete.

Švajčiari si hneď na to zahrali presilovku o dvoch hráčov a už po štyroch sekundách ju využil tvrdou strelou Josi.

Rakúšania išli späť do dvojgólového vedenia v úvode druhej časti v presilovke, no potom Švajčiarom dopriali druhú presilovku o dvoch hráčov a tí sa prvýkrát dostali do vedenia. Najprv vyrovnal pri hre proti trom Josi a pri 5 na 4 trinásť sekúnd po ňom skóroval Jäger.

Rakúšania však pokračovali v dobrom výkone a v 35. minúte vyrovnal na 4:4 Haudum, opäť v presilovke. Po 43 sekundách tretej časti poslal do vedenia „Helvétov“ Hischier, no v 52. minúte odpovedal Baumgartner. Rozhodnutie prišlo až v poslednej minúte, po zbytočnom faule Wolfa uzavrel hetrik Hischier a rozhodol o tesnej výhre Švajčiarov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport