Na hlavný obsah

Vážna dopravná nehoda pri obci Brezolupy: Motorkár (†52) neprežil náraz do autobusu

Cestu z dôvodu dokumentovania nehody na pár hodín uzavreli.

Vážna dopravná nehoda pri obci Brezolupy: Motorkár (†52) neprežil náraz do autobusu
Miesto nehody motocyklu a autobusu. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Náraz do autobusu v stredu (29. 5.) v podvečerných hodinách na ceste I/9 pri Brezolupoch v okrese Bánovce nad Bebravou neprežil 52-ročný motocyklista. Polícia začala v súvislosti s nehodou trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

„Vodič autobusu vychádzal z vedľajšej cesty od obce Brezolupy na časť Jerichov, kde pravdepodobne nerešpektoval dopravné značenie daj prednosť v jazde. Pri výjazde na cestu I/9 do jeho ľavej strednej časti narazil motocykel, ktorý po náraze odhodilo na vedľajšiu cestu,“ opísala Kuzmová.

Motocykel bol podľa nej bez evidenčného čísla a vyradený z cestnej premávky. Päťdesiatdvaročný vodič motocykla po náraze utrpel zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol.

Polícia vykonala obhliadku miesta činu aj za prítomnosti znalca z odboru cestnej dopravy. „Dychová skúška vodiča autobusu skončila s negatívnym výsledkom. Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania,“ dodala Kuzmová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny