Na hlavný obsah

VIDEO: Mŕtvych aj zranených si vyžiadal pád bigboardu v Indii. Niekoľkí zostali uväznení pod jeho konštrukciou

Pod konštrukciou sú stále uväznení ľudia

VIDEO: Mŕtvych aj zranených si vyžiadal pád bigboardu v Indii. Niekoľkí zostali uväznení pod jeho konštrukciou
Na snímke miesto tragickej udalosti. Foto: TASR/AP

Najmenej osem ľudí prišlo o život a viac ako 60 ich utrpelo zranenia, keď v pondelok (13. 5.) v Bombaji počas prašnej búrky a dažďa spadol bigboard aj s vysokým lešením. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informoval spravodajský web The Times of India. Dodal, že pod kovovou konštrukciou je uväznených 20 až 30 ľudí.

Na sociálnych sieťach sa objavili videá, ktoré zachytávajú, ako najprv strhnutý bigboard a následne aj údajne nelegálne postavená konštrukcia z lešenárskych trubiek padajú na ľudí a autá odstavené alebo jazdiace v blízkosti neďalekého benzínového čerpadla.

Podľa predbežných údajov sa v okolí bigboardu mohlo v čase jeho pádu nachádzať okolo 100 ľudí, dodal Reuters. Miestne úrady nariadili kontrolu všetkých bigboardov v Bombaji. Všetky postavené bez povolenia úradov budú odstránené.

V dôsledku dažďa a nárazového vetra dosahujúceho rýchlosť 40-50 kilometrov za hodinu došlo v Bombaji v pondelok popoludní aj k dočasnému prerušeniu prevádzky miestneho letiska, ktoré pre nízku viditeľnosť odklonilo 15 letov.

Počas monzúnového obdobia, ktorá zvyčajne trvá od júna do septembra, patrí Bombaj k tým indickým mestám, kde často dochádza k povodniam a nehodám súvisiacim s dažďom.

V okolí bigboardu sa mohlo nachádzať 100 ľudí. (Zdroj: AP, @girrrlnextdoorr, INDIA NATIONAL DISASTER RESPONSE FORCE, PTI, VALIDATED UGC)

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet