Na hlavný obsah

VIDEO: Na Malorke sa zrútila časť reštaurácie, sú známe národnosti štyroch obetí

Sedem zranených je v kritickom stave.

VIDEO: Na Malorke sa zrútila časť  reštaurácie, sú známe národnosti štyroch obetí
Podľa španielskych médií zrútila terasa reštaurácie Medusa Beach Club. Foto: AP, Koláž RTVS

Pri štvrtkovom (23. 5.) zrútení terasy baru na Malorke zomreli dvaja zamestnanci baru – 23-ročná Španielka a 44-ročný Senegalec – a dve mladé nemecké turistky vo veku 20 a 30 rokov. Uviedla v piatok (24. 5.) podľa agentúry AFP miestna polícia.

Z ďalších 16 zranených je ich sedem v kritickom stave, zvyšných deväť sa nachádza s ťažkými zraneniami mimo ohrozenia života, píše agentúra DPA. Väčšina ľudí postihnutých štvrtkovým nešťastím sú cudzinci a turisti, povedal miestnym médiám šéf hasičov Eder García.

Podľa španielskych médií sa okolo 20.00 h zrútila terasa dvojposchodovej reštaurácie Medusa Beach Club, ktorá sa nachádza na pobrežnej promenáde letoviska Playa de Palma, ktoré leží pri hlavnom meste ostrova Palma.

Príčina nešťastia na Malorke sa vyšetruje, ale podľa hovorcu miestnej polície sa terasa mohla zrútiť kvôli tomu, že bola preťažená. Podľa BBC sa ľudia prepadli do priestoru, kde boli zákazníci a pracovníci reštaurácie.

Záchranári potom prehľadávali trosky, lebo panovali obavy, že v nich mohli uviaznuť ďalší ľudia. Úrady preto vyzvali všetkých v okolí, aby zachovali ticho, aby záchranári mohli počuť prípadné volanie preživších.

Vážne zranených bolo podľa agentúry Reuters 16 ľudí, miestne médiá pôvodne informovali až o 27 zranených. Na miesto vyrazili okrem zdravotníckych záchranárov, policajtov a hasičov aj psychológovia.

Španielsky premiér Pedro Sánchez vyjadril sústrasť rodinám obetí a zaželal skoré uzdravenie zraneným. Vláda je podľa neho pripravená vyslať na Malorku potrebnú pomoc.

Malorka je najväčším z Baleárskych ostrovov, ktoré sa nachádzajú v Stredozemnom mori. Patrí medzi obľúbené turistické destinácie, len vlani ju podľa BBC navštívilo viac ako 17 miliónov ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet