Na hlavný obsah

Voľby 2024

Oficiálne výsledky Eurovolieb 2024 na Slovensku

Eurovoľby

Vranovčania by sa už v polovici júna mohli tešiť z opraveného mestského kúpaliska

Radnica areál kúpaliska prenajala novému majiteľovi.

Vranovčania by sa už v polovici júna mohli tešiť z opraveného mestského kúpaliska
Letné kúpalisko avizuje otvorenie sezóny v polovici júna. Foto: RTVS

Obyvateľom Vranova nad Topľou minulú sezónu chýbalo kúpalisko. Mestské bolo zatvorené. Radnica však zmenila prenajímateľa. V polovici júna plánuje otvoriť. Aktuálne pokračuje v opravách.

Vedenie mesta prenajalo areál kúpaliska novému majiteľovi za symbolickú sumu. „Po ročnej pauze sme veľmi radi, že to vyzerá tak, že táto sezóna bude aj s letným kúpaliskom. Od jesene minulého roka máme nového nájomcu a v spolupráci s mestom robí všetko pre to, aby sa prevádzka letného kúpaliska spustila,“ priblížil prednosta Mestského úradu v meste Vranov nad Topľou Imrich Kónya.

Ako pokračujú v prípravách mestského kúpaliska vo Vranove nad Topľou na letnú sezónu, sa bola v Správach RTVS z regiónov pozrieť redaktorka RTVS Lucia Benetínová:

„Trochu nás prekvapil stav, ktorý tu je. Veď to vidíte, aký je tu ruch – od dlažby cez stavbu letných bazénov, ktoré sa robili celé nanovo, lebo boli v dezolátnom stave,“ uviedol nájomca kúpaliska Pavel Hořák.

Náklady na rekonštrukciu sa vyšplhali na 85-tisíc eur. „Ideme sa zúčastniť výzvy cez okresný úrad. Pokiaľ sa to podarí, mohli by sme dostať dotáciu. Žiadame o dotácie z eurofondov na tobogan, turnikety a dve detské ihriská, ktoré tu chceme vybudovať,“ vysvetlil Hořák.

Niektorí obyvatelia Vranova nad Topľou sú skeptickí, či sa kúpalisko podarí otvoriť načas. V prípade, že sa to podarí, ho však plánujú navštíviť. Letné kúpalisko avizuje otvorenie sezóny 15. júna.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny