Na hlavný obsah

Na bezpečnosť ústnych maturít dohliadnu aj policajti. Zúčastní sa ich približne 40-tisíc študentov

Zapoja sa kriminalisti aj dopravní policajti.

Na bezpečnosť ústnych maturít dohliadnu aj policajti. Zúčastní sa ich približne 40-tisíc študentov
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Maturanti v nasledujúcich dňoch absolvujú internú časť maturitnej skúšky. Ústna časť „skúšky dospelosti“ sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 20. mája do 7. júna. Zúčastní sa jej približne 40-tisíc študentov.

Polícia pokračuje v bezpečnostných opatreniach aj v súvislosti s ochranou škôl. Na ich bezpečnosť budú dohliadať policajti v uniformách aj v civilnom oblečení. Ide o službu poriadkovej, dopravnej, ale aj kriminálnej polície.

Termíny určia jednotlivým stredným školám vo svojej pôsobnosti príslušné regionálne úrady školskej správy. „Opravný termín ústnej formy internej časti sa koná buď v septembri, alebo februári nasledujúceho školského roka,“ potvrdili z ministerstva školstva. Žiaci sa v tomto roku môžu prihlásiť na opravný termín do 28. júna.

O maturitných skúškach sme sa rozprávali v Ranných správach RTVS s riaditeľom Gymnázia L. Sáru v Bratislave Pavelom Sadloňom:

Internej časti maturitnej skúšky predchádzala v marci písomná časť, ktorú absolvovalo vyše 41-tisíc študentov. Pozostávala z testu a slohovej práce zo slovenského jazyka a literatúry, vybraného cudzieho jazyka a vyše 5 300 študentov absolvovalo test z matematiky.

Písomne maturovali aj žiaci zo škôl národnostných menšín, a to zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko