Na hlavný obsah

Zranení po incidente v Červenej vode sú v stabilizovanom stave, niektorí po operácii. Vinníka budú stíhať väzobne

Nemocnice informovali o stave zranených.

Zranení po incidente v Červenej vode sú v stabilizovanom stave, niektorí po operácii. Vinníka budú stíhať väzobne
Havarované auto muža, ktorý zrazil ľudí v Červenej vode. Foto: RTVS

Po sobotňajšej (25. 5.) zrážke s autom v obci Červená Voda v okrese Sabinov je stav piatich zranených stabilizovaný. Uviedli to tri nemocnice na východe Slovenska, kde ich hospitalizovali.

„Dievča vo veku päť rokov je v starostlivosti Detskej fakultnej nemocnice (DFN) Košice na Klinike pediatrickej anestéziológie a intenzívnej medicíny. Je v stabilizovanom stave,“ uviedla pre hovorkyňa DFN Zuzana Baníková. Jedno dieťa hospitalizovali aj v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach.

„Dieťa, ktoré utrpelo vážny úraz, podstúpilo v nedeľu (26. 5.) na Klinike úrazovej chirurgie operáciu. Je v stabilizovanom stave, monitorované na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Lekári u dieťaťa aktuálne sledujú vývoj posttraumatických zmien,“ spresnila vedúca komunikačného odboru UNLP Ladislava Šustová.

V starostlivosti lekárov prešovskej nemocnice ostávajú po nehode traja pacienti – dve ženy a jedno dieťa. „Dieťa absolvovalo operáciu, má ťažké zranenie, dve ženy stredne ťažké zranenia. Všetci sú mimo ohrozenia života,“ povedala PR manažérka Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Martina Pavliková.

Vinníka budú stíhať väzobne

Sabinovčan, ktorý spôsobil nehodu, bude stíhaný väzobne. V pondelok (27. 5.) o tom z dôvodu útekovej väzby a z dôvodu, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti, rozhodol samosudca Okresného súdu Prešov Marek Čech. Obvinený sa podľa jeho slov vzdal práva podať sťažnosť. Väzba je preto právoplatná.

Počas spoločenskej akcie Sabinovčan s osobným autom na viacerých miestach narazil do ľudí, pričom v troch prípadoch išlo o maloleté osoby. Záchranári počas víkendu informovali, že zranených bolo šesť ľudí, z toho tri deti, ktoré utrpeli najvážnejšie zranenia.

Z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia spáchaného v súbehu s trestnými činmi neposkytnutia pomoci a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila polícia 59-ročného vodiča.

Téme sa v Správach RTVS venoval aj redaktor Róbert Latta:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko