Na hlavný obsah

Zuzana Čaputová sa stretne s pápežom. Idú s ňou aj matky obetí nehody v Spišskom Podhradí

Ide už o ich štvrté vzájomné stretnutie.

Zuzana Čaputová sa stretne s pápežom. Idú s ňou aj matky obetí nehody v Spišskom Podhradí
Archívna snímka: Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: SITA/Diana Černak

Pápež František v sobotu (1. 6.) ráno vo Vatikáne prijme prezidentku SR Zuzanu Čaputovú na osobnej audiencii. Zúčastnia sa na nej aj matky obetí nehody v Spišskom Podhradí. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

„Ide už o ich štvrté vzájomné stretnutie. Podľa prezidentky by mohla jej rozlúčková návšteva Vatikánu znova oživiť a pripomenúť pápežove posolstvá pokory, porozumenia a vzájomnej tolerancie, ktoré zanechali silnú stopu počas jeho historickej návštevy Slovenska v roku 2021,“ ozrejmil.

Hlavu štátu sprevádzajú aj matky troch dievčat, ktoré tragicky zahynuli pri aprílovej nehode autobusu v Spišskom Podhradí.

„Prezidentka im účasť na audiencii ponúkla na osobnom stretnutí počas návštevy Starej Ľubovne, aby tak aspoň čiastočne pomohla k zmierneniu ich bolesti zo straty najbližších,“ ozrejmil Strižinec. Dodal, že na audiencii sa zúčastní aj kňaz Peter Gombita, ktorý na východnom Slovensku zriadil a prevádzkuje komunitné centrá, v ktorých pomáha najmä ľuďom bez domova.

Prezidentka sa vo Vatikáne stretne sa aj so štátnym sekretárom, kardinálom Pietrom Parolinom. Okrem toho si uctí pamiatku sv. Cyrila položením kytice k jeho hrobu, ktorý sa nachádza v Bazilike sv. Klimenta v Lateráne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko