Na hlavný obsah

Agresívnemu pacientovi, ktorý zranil dvojicu zdravotníkov, hrozí väzba aj trojročný trest

Obaja zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia.

Agresívnemu pacientovi, ktorý zranil dvojicu zdravotníkov, hrozí väzba aj trojročný trest
Ilustračná snímka nápisu urgentného príjmu. Foto: RTVS

Policajný vyšetrovateľ navrhol väzobné stíhanie pre 43-ročného Zdeněka J., ktorý v sobotu (22. 6.) v nemocnici na bratislavských Kramároch napadol pacienta a zdravotníkov. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. Informoval o tom hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

Zdeněk J. fyzicky útočil v sobotu podvečer na centrálnom príjme v nemocnici na bratislavských Kramároch krátko potom, čo ho do nej priviezla záchranná zdravotná služba.

Podľa vtedajších informácií Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) tam fyzicky napadol iného pacienta čakajúceho na vyšetrenie. Následne aj sestru a ďalšieho zdravotníka.

„Chceli by sme, aby pracovníci častejšie robili kontroly hlavne na týchto rizikových pracoviskách ako sú urgentné príjmy. Tiež by sme chceli, aby bol vyšší počet týchto pracovníkov vo výjazdových jednotkách,“ uviedla hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Prípadu napadnutia na bratislavských Kramároch sa v Správach RTVS venoval redaktor Boris Novotňák:

„Našim cieľom je zabezpečiť bezpečné pracovné prostredie, kde môžu vykonávať svoju prácu bez strachu a obáv. V tejto veci intenzívne komunikujem aj s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD,“ povedala ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) .

Obaja zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia tváre a horných končatín. Jeden zo zdravotníkov, ktorý v dôsledku napadnutia utrpel zranenia ruky, bude podľa UNB práceneschopný.

Hovorca Szeiff priblížil, že agresívneho muža obmedzila na osobnej slobode hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá ho následne eskortovala na príslušné policajné oddelenie.

Po vykonaní potrebných úkonov ho umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ muža obvinil z trestného činu výtržníctva spáchaného na chránenej osobe v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny