Na hlavný obsah

Ako volili vaši susedia: Pozrite si, aké boli výsledky volieb vo vašom meste či obci

V Košiciach i Bratislave, podľa očakávaní, zvíťazilo Progresívne Slovensko

Ako volili vaši susedia: Pozrite si, aké boli výsledky volieb vo vašom meste či obci
Výsledková mapa eurovolieb. Foto: RTVS

V okrese s najvyššou volebnou účasťou Bratislava I – Staré Mesto, s prehľadom vyhralo hnutie PS so ziskom 53,79 percenta. Druhý Smer-SD získal iba 13,85 percent. Naopak, v okresnom meste s najnižšou účasťou, Revúcej, vyhral Smer-SD s 37,69 percentami, nasledovali ho hnutie PS (18,91 percenta) a hnutie Republika (17,18 percenta).

Košické Staré Mesto vyhralo, rovnako v Bratislave, Progresívne Slovensko. V ostatných krajských mestách bol rozdiel vyrovnanejší. Hnutie PS však vyhralo vo všetkých z nich. V Banskej Bystrici, či Trenčíne získalo nad 36 percent hlasov. Smer-SD získal nad 24 percent hlasov v Trnave, Trenčíne, Nitre a Žiline.

Voľby do Európskeho parlamentu sa v členských štátoch EÚ konali počas víkendu od 6. do 9. júna. Slovensko si volilo svojich svojich zástupcov počas soboty (8. 6.). Definitívne výsledky sme sa však dozvedeli až v nedeľu po 23.00 h., po zatvorení všetkých volebných miestností v celej EÚ.

Víťazom volieb sa stalo hnutie Progresívne Slovensko s 27,81 percentami. Nasleduje strana Smer-SD (24,76 percenta) a hnutie Republika (12,53 percenta). Do europarlamentu sa dostali aj kandidáti za Hlas-SD (7,18 percenta) a KDH (7,14 percenta). Účasť v eurovoľbách dosiahla 34,38 percenta (1 505 176 voličov, ktorí sa zúčastnili na hlasovaní).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko