Na hlavný obsah

Americký režisér Oliver Stone chváli náš prístup k jadrovej energetike. Slovensko môže byť vzorom, povedal

Zúčastnil sa slovenskej premiéry svojho dokumentárneho filmu.

Americký režisér Oliver Stone chváli náš prístup k jadrovej energetike. Slovensko môže byť vzorom, povedal
Jadrová elektráreň Mochovce. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Americký filmový režisér Oliver Stone sa v piatok (28. 6.) na Bratislavskom hrade zúčastnil slovenskej premiéry svojho dokumentárneho filmu Nuclear Now.

Neformálna návšteva oceňovaného filmára zahŕňala aj stretnutia so slovenskou jadrovou odbornou komunitou, s predstaviteľmi vlády, parlamentu a ďalšími hosťami. Informoval o tom PR manažér Richard Menczer.

Priblížil, že premietanie dokumentu Nuclear Now za účasti viac ako 80 hostí otvoril podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Peter Žiga.

Po projekcii filmu prebehla diskusia režiséra Olivera Stonea so Stefanom Buonom, jadrovým fyzikom a generálnym riaditeľom spoločnosti newcleo. Táto spoločnosť vyvíja pokročilé rýchle jadrové reaktory IV. generácie chladené olovom.

Buono poznamenal, že už dlhší čas má možnosť pozorovať vývoj na Slovensku v oblasti jadra a diskutovať s odborníkmi z tejto komunity. „Som nadšený z toho, akú má jadrová energetika na Slovensku podporu na úrovni štátnej energetickej politiky aj verejnosti a aké skúsenosti má odborná komunita v tejto oblasti,“ dodal.

„Slovensko môže byť záujmom o jadrovú energetiku a širokou podporou verejnosti príkladom pre iné krajiny.“ Povedal pri slovenskej premiére svojho dokumentu Stone.

„Využívaním bezemisnej jadrovej energie je Slovensko vzorom v prístupe, ktorý môže pomôcť zachrániť našu planétu.“ Podotkol režisér filmu, v ktorom Stone poukazuje na silu a budúcnosti jadrovej energie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko