Na hlavný obsah

Mladá vodička (19) po rýchlej jazde havarovala, na pomoc jej letel vrtuľník

Utrpela ťažké zranenia.

Mladá vodička (19) po rýchlej jazde havarovala, na pomoc jej letel vrtuľník
Mladú vodičku museli záchranári previesť do nemocnice vrtuľníkom. Foto: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Dopravní policajti z Považskej Bystrice sa zaoberajú nehodou v obci Horovce, pri ktorej sa vážne zranila 19-ročná vodička. Na mieste museli zasiahnuť aj leteckí záchranári, tí ju previezli do nemocnice. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Polícia upozornila, že vodička mala na vozidle označenie začiatočníka. Tá má ostatných účastníkov premávky upozorniť, aby na šoféra či šoférku brali väčší ohľad. Touto zásadou sa zrejme žena neriadila a jazdu neprispôsobila stave vozovky.

„Pri prejazde ľavotočivou zákrutou pravdepodobne neprispôsobila rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, následkom čoho prešla pravou časťou vozidla mimo vozovku. Po prejdení viac ako 23 metrov sa jej podarilo vrátiť na vozovku do protismeru,“ opísala nehodu polícia.

Vodička sa podľa informácií polície pokúsila dostať sa naspäť do svojho jazdného pruhu. Avšak po strhnutí riadenia doprava sa vozidlo obrátilo a narazilo bočnou stranou do stromu. Zranenia, ktoré 19-ročná žena utrpela, si vyžiadali jej letecký transport do nemocnice. „Presné okolnosti a príčiny tejto dopravnej nehody polícia objasňuje,“ uzavrela polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny