Na hlavný obsah

Borbély pred kľúčovým zápasom: Rumunsko vzbudzuje strach, Slovensko by si malo pripraviť aj defenzívnu alternatívu

Borbély vidí miesto pre slovenskú reprezentáciu v najlepšej šestnástke.

Borbély pred kľúčovým zápasom: Rumunsko vzbudzuje strach, Slovensko by si malo pripraviť aj defenzívnu alternatívu
Na snímke futbalový komentátor Ladislav Borbély. Foto: RTVS

Slovenských futbalistov čaká posledný zápas v skupine na EURO 2024. Už v stredu (26. 6.) o 18.00 h. si zahrajú proti Rumunsku. Ak sa Slovákom tento duel podarí vyhrať, môžu skončiť na prvom mieste E-skupiny. Hru Slovenska a Rumunska zhrnul v relácii Šport :24 bývalý futbalista a komentátor Ladislav Borbély.

„Pred šampionátom som bol vyznávačom toho, že Rumunsko je ten typ, na ktorom si môžeme urobiť body. Videl som ich dva zápasy na šampionáte a najmä ten proti Belgicku vyvolal vo mne pocit strachu. Istým spôsobom by som bol strašne rád, keby sa slovenskému futbalu podarí dostať do elitnej šestnástky. Vidím tam miesto, ktoré je adekvátne pre slovenskú reprezentáciu z hľadiska tradície, kvality,“ uviedol Borbély.

Komentátor sa po výkone Rumunska proti Belgicku obáva súpera hneď z niekoľkých dôvodov. „Prvým je kompaktná defenzíva súpera s absolútnou fyzickou agresivitou hraničnou, alebo až prekračujúcou pravidlá hry. Ďalším je veľmi dobrá fyzická pripravenosť a veľa rýchlostných typov, ktoré sa dokážu presadiť v útočných sekvenciách a vedia to preniesť až do finalizácie,“ skonštatoval.

Vyzdvihol jednu vec, ktorá dáva nádej. „Vo finálnom videní výsledkového tunela je, že sa nevedia realizovať na finalizácii, sú zbrklí, podstatne menej kvalitní ako v iných činnostiach na ihrisku. Bude to ale veľmi ťažké,“ vyhlásil komentátor.

Defenzívnejšia alternatíva

Podľa Borbélyho by si mal slovenský tím do zápasu s Rumunskom pripraviť aj B alternatívu. „Určite by sme mali mať pripravenú alternatívu, ktorá je výraznej defenzívnejšia a vďaka ktorej môžeme eventuálne pri dobrom vývoji zápasu ustáť aj remízový výsledok,“ povedal.

„Treba verbalizovať, že ideme za víťazstvom. Vnútorne však treba byť aj realistický, treba si zanalyzovať súpera a jednotlivých hráčov. Je ich tam veľa takých, ktorí dokážu byť nebezpeční a dokážu nám spôsobiť výsledkovú škodu,“ dodal Borbély.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport