Na hlavný obsah

Boženík cíti väčšiu zodpovednosť ako pred tromi rokmi. Uvedomujem si, že nebudem hviezda s 50 gólmi, priznáva

Boženík sa v oboch dueloch na šampionáte zatiaľ nedostal do zakončenia.

Boženík cíti väčšiu zodpovednosť ako pred tromi rokmi. Uvedomujem si, že nebudem hviezda s 50 gólmi, priznáva
Na snímke slovenský futbalový reprezentant Róbert Boženík. Foto: RTVS

Stredajší (26. 6.) súboj proti Rumunsku rozhodne, či si slovenská futbalová reprezentácia účinkovanie na majstrovstvách Európy v Nemecku predĺži. V kľúčovom dueli budeme veriť aj v prebudenie útočníkov, ktorým úvodné dva zápasy nevyšli podľa predstáv. Jediným strelcom nášho tímu je dvojgólový krídelník Ivan Schranz.

Útočníkom číslo jedna je zatiaľ pre Francesca Calzonu Róbert Boženík, ktorý bol v tíme aj na predošlom kontinentálnom šampionáte, ale neodohral ani minútu. „Teraz som starší a skúsenejší, mám 24 a cítim na sebe väčšiu zodpovednosť. Chcem byť dôležitým členom tímu,“ vyhlásil Boženík.

V Nemecku bol v oboch dueloch v základnej zostave, ale do zakončenia sa nedostal. V súboji s Ukrajinou dokonca nemal v šestnástke súpera žiaden dotyk s loptou.

„Úprimne, uvedomujem si, že asi nikdy nebudem nejaká obrovská hviezda, ktorá dá tridsať gólov za sezónu a 50 gólov v reprezentácii. Bodaj by to tak bolo, bol by som veľmi šťastný, ale možno som ten hráč, ktorý dá za sezónu 15 gólov a pressingom a robotou pomôže mužstvu,“ dodal 24-ročný reprezentant.

„My útočníci sa vždy rozprávame, keď robíme nejaké nácviky a snažíme sa jeden druhému poradiť, do akého priestoru ísť. Určite ho podporujem. Možno má nula dotykov v šestnástke, ale odvádza penzum práce, veľa behá a bojuje, čo je podľa mňa tiež nie dôležité,“ povedal na adresu reprezentačného spoluhráča Strelec.

David Strelec prišiel na ihrisko v oboch zápasoch ako striedajúci hráč. Proti Belgicku mohol prikrášliť slovenské víťazstvo. „V reprezentácii mám veľa štartov v pozícii žolíka. Som na to zvyknutý a vždy sa snažím odovzdať sto percent,“ uviedol.

Tréner Francesco Calzona ho na šampionát zobral aj napriek tomu, že viackrát prízvukoval, že by mohli lepšie plniť jeho pokyny. „Možno nejaké taktické zámery, čo niekedy chce. Je to veľký pedant. Nie som typ, ktorý by sa zrútil, keď ho niekto kritizuje. Beriem to ako pozitívnu vec a určite sa snažím zlepšovať v taktických veciach, ktoré odo mňa tréner vyžaduje. Pracujem na tom každý deň,“ uzavrel.

Téme sa priamo v Nemecku venovala športová redaktorka RTVS Dominika Komrhelová:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport