Na hlavný obsah

Bývalé svetové jednotky dostali voľné karty na Wimbledon

Vďaka voľnej karte bude na podujatí štartovať aj Emma Raducanuová.

Bývalé svetové jednotky dostali voľné karty na Wimbledon
Na snímke dánska tenistka Caroline Wozniacka a Nemka Angelique Kerberová, Foto: SITA/AP, koláž: RTVS

Niekdajšie líderky svetového rebríčka WTA Angelique Kerberová, Naomi Osaková a Caroline Wozniacka budú štartovať na grandslamovom Wimbledone. Všetky tri tenistky dostali od organizátorov voľné karty.

Víťazka Wimbledonu z roku 2018 Kerberová sa na kurty vrátila na prelome tohto roka po 18-mesačnej materskej dovolenke. Tridsaťšesťročná Nemka má na konte ďalšie dva grandslamové tituly, v roku 2016 triumfovala na Australian Open i US Open. Momentálne jej v rebríčku patrí 224. miesto.

Pre materské povinnosti pauzovali aj Osaková z Wozniackou. Dvadsaťšesťročná Japonka, ktorá vybojovala štyri grandslamové tituly, sa na najprestížnejšom trávnatom turnaji dostala najďalej do šestnásťfinále v rokoch 2017 a 2019. Šampiónka Australian Open z roku 2018 Wozniacka sa prebojovala do osemfinále Wimbledonu šesťkrát.

Vďaka voľnej karte bude na podujatí štartovať aj Emma Raducanuová, víťazka US Open z roku 2021. Dvadsaťjedenročná Britka klesla na 165. priečku svetového rebríčka po tom, ako vynechala osem mesiacov uplynulej sezóny pre zranenia. Voľné karty dostali aj jej krajanky, Francesca Jonesová, Juriko Mijazakiová a Heather Watsonová. Informácie priniesla agentúra Reuters.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport