Na hlavný obsah

Desiatky pedagógov dostali ocenenie za inovatívny prístup k výučbe, či prácu s chorými deťmi

Ocenenie si doniesli aj študenti za reprezentáciu Slovenska.

Desiatky pedagógov dostali ocenenie za inovatívny prístup k výučbe, či prácu s chorými deťmi
Ocenená pedagogička a minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD). Foto: RTVS

Ministerstvo školstva ocenilo viac ako 80 pedagógov a študentov. Vyjadrilo im tak uznanie za vernosť práci, inovatívny prístup k výučbe či reprezentáciu Slovenska.

Najcennejšie, zlaté medaily si odnieslo 18 učiteľov. Medzi nimi aj Valéria Stašiaková, ktorá pracuje 41 rokov s deťmi s telesným postihnutím.

„Každé dieťa je jedinečné, je osobnosťou. Má svoje problémy za ktoré nemôže. Pokiaľ mu môžeme pomôcť a zmierniť tieto problémy a tie hendikepy a vidíme výsledky, že to má zmysel, tak to nás vlastne teší a motivuje k ďalšej práci,“ uznala ocenená pedagogička zo Spojenej školy v Bratislave Valéria Stašiaková.

Katarína Kösegiová sa roky snaží chorým deťom vytvoriť prostredie, v ktorom by nevnímali svoje bolesti. V školských službách čoskoro končí, o to viac pre ňu ocenenie Gorazda znamená.

„Nemenila by som. Keby som sa mala znovu rozhodnúť, tak myslím, že opäť by som si vybrala to čo robím, lebo to robím s láskou a rada chodím do práce,“ priznala ocenená pedagogička zo Základnej školy pri zdravotníckom zariadení Katarína Kösegiová.

Oceneniu pedagógov a študentov sa v Správach RTVS venovala Natália Dvoranová:

„Tak ako aj žiak keď mu niekto povie, že je dobrý a ocení ho, aj ten učiteľ, keď dostane uznanie a poďakovanie za tú prácu, tak je to povzbudením nie len pre neho, ale aj pre tie širšie kolektívy,“ uviedol minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker (Hlas-SD).

Ocenenie si odniesli aj mladí ľudia

Dominika ku karate priviedol otec. Venuje sa mu už 20 rokov. Za úspechy, konkrétne 3. miesto na akademických majstrovstvách Európy a druhé miesto na akademických majstrovstvách sveta, získal Pamätný list svätého Gorazda.

„Toto ocenenie pre mňa znamená veľmi veľa. Zúročila sa v ňom celá drina na žinenke, na tatami karate a zúročila sa aj drina študijných výsledkov,“ vyhlásil ocenený študent Dominik Imrich z Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Okrem Dominika si ocenenie odnieslo aj ďalších 19 mladých ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko