Na hlavný obsah

Dieťa so zbraňou pred domom P. Pellegriniho: Otec sa ospravedlnil. Rezort práce začal konať voči rodine

Minister práce priblížil ďalší postup v príapde.

Dieťa so zbraňou pred domom P. Pellegriniho: Otec sa ospravedlnil. Rezort práce začal konať voči rodine
Snímka z bezpečnostnej kamery zachytávajúcej incident a Peter Pellegrini. Foto: RTVS, TASR/František Iván

V súvislosti s incidentom pred domom, ktorý používa zvolený prezident Peter Pellegrini, začína konať príslušné oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately. Začalo sa sociálne zisťovanie v konkrétnej domácnosti, informoval o tom v pondelok (3. 6.) minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD).

„Pôjde o štandardný postup. Vykonáme pohovor s dieťaťom, s rodičmi, pošleme dožiadania pre školu a k lekárovi. Samozrejme, navrhneme sociálny plán na základe našich zistení,“ priblížil šéf rezortu práce.

Vo štvrtok (30. 5.) krátko po 16.00 h sa pred domom, ktorý používa Peter Pellegrini, objavilo auto, v ktorom sedeli dvaja ľudia. Na zadnom sedadle pritom sedelo šesťročné dieťa v kukle, držalo atrapu zbrane.

„Začali sme konanie, skontaktovali sme sa aj s políciou. O výsledkoch vás budeme informovať. Zaznamenali sme aj ospravedlňujúci list zo strany otca dieťaťa, ale to ho nezbavuje zodpovednosti za výchovu,“ dodal Tomáš.

Pozrite si záznam tlačovej konferencie, na ktorej Erik Tomáš informoval aj o postupe pri incidente spred domu Petra Pellegriniho:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko