Na hlavný obsah

Djokovič pre zranenie kolena nenastúpi na štvrťfinále turnaja Roland Garros

Novou svetovou jednotkou bude Talian Jannik Sinner.

Djokovič pre zranenie kolena nenastúpi na štvrťfinále turnaja Roland Garros
Srbský tenista Novak Djokovič. Foto: TASR/AP

Srbský tenista Novak Djokovič sa pre zranenie pravého kolena odhlásil z prebiehajúceho grandslamového turnaja Roland Garros. Organizátori o tom informovali deň pred štvrťfinálovým zápasom dvojhry. V ňom mal líder svetového rebríčka ATP a najvyššie nasadený hráč nastúpiť proti Nórovi Casperovi Ruudovi.

Djokovič sa zranil v priebehu pondelkového (3. 6.) päťsetového duelu s Franciscom Cerundolom z Argentíny a v novom vydaní rebríčka ATP ho na poste lídra nahradí Talian Jannik Sinner.

Víťaza 24 grandslamových titulov začali trápiť bolesti kolena v zápase proti Cerundolovi v úvodnom geme druhého dejstva. Počas prestávky požiadal o lekárske ošetrenie. Po návrate na dvorec mal očividné problémy s pohybom. Hoci prehrával už 1:2 na sety a 2:4 vo štvrtom dejstve, dokázal duel otočiť.

Utorkové vyšetrenie magnetickou rezonanciou však odhalilo, že 37-ročný Srb nebude môcť pokračovať na parížskom grandslame. „Vzhľadom na roztrhnutý mediálny meniskus v pravom kolene bol Novak Djokovič nútený odstúpiť z turnaja Roland Garros,“ uviedli organizátori vo vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra AFP.

tenis

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport