Na hlavný obsah

Dubovská očakávala od spolupráce s Magonim viac: Chcela som mať lepšie výsledky

Spolupráca Dubovskej s Magonim trvala jeden rok.

Dubovská očakávala od spolupráce s Magonim viac: Chcela som mať lepšie výsledky
Na snímke Martina Dubovská. Foto: RTVS

Slovenská lyžiarka Martina Dubovská reprezentujúca Českú republiku po roku ukončila spoluprácu s Liviom Magonim, ktorý v minulosti priviedol k celkovému triumfu vo Svetovom pohári Tinu Mazeovú i Petru Vlhovú.

Dôvodom bola nie celkom vydarené sezóna, v ktorej sa nepodaril útok na prvé kariérne pódium. „Spolupracovať s Liviom bol môj sen a som rada, že sa mi splnil. Naučila som sa pri ňom veľmi veľa vecí, ale výsledky som chcela mať lepšie,“ priznala 32-ročná pretekárka.

Z jedenástich slalomárskych vystúpení vo SP skončila trikrát v tretej desiatke a päťkrát v druhej desiatke. Najvyššie sa dostala vo finále v marci v Saalbachu na jedenáste miesto.

„Ku koncu som už vedela, že musím zabrať, aby som sa vôbec nejako dostala na finálové preteky. Záver bol z toho celého najlepší, ale v strede som sa trikrát nedostala ani do tridsiatky čo bolo nie dobré,“ zhodnotila spokojnosť so svojimi výsledkami v ročníku 2023/2024.

Pred Magonim trvala len jednu sezónu aj spolupráca s Chorvátom Mislavom Samaržijom. „Vraciam sa k trénerovi Andrejovi Prevuzňákovi, s ktorým som bola najdlhšie tri roky. Spolupráca vtedy fungovala, dali sme od seba dva roky pauzu a teraz sa k sebe vraciame. Myslím si, že to môže byť naozaj dobre,“ ukončila Slovenka reprezentujúca Česko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport