Na hlavný obsah

Dúbravka a Lobotka ďakujú fanúšikom za podporu: Chceme zmeniť slovenské myslenie, Slováci sú nároční

Víťazstvo proti Belgicku si užijú.

Dúbravka a Lobotka ďakujú fanúšikom za podporu: Chceme zmeniť slovenské myslenie, Slováci sú nároční
Slovenskí fanúšikovia na ME 2024 oslavujú víťazstvo nad Belgickom. Foto: TASR/AP

Slovenskí futbalisti po pondelkovom (17. 6.) víťazstve na majstrovstvách Európy proti Belgicku nezabudli ani na slovenských fanúšikov. Poďakovali im za podporu. Uznali aj, že Slováci sú nároční a nie vždy je to ľahké.

„Možno, že nás všetci pasovali do úlohy absolútneho outsidera, ktorý tu príde ako fackovací panák. Neprišli sme sem robiť len fackovacieho panáka. Chceme zmeniť slovenské myslenie a víťaziť. Ukázali sme kvalitný výkon. Samozrejme, v niektorých situáciách to ešte môže byť lepšie, ale užijeme si to. Vyhrať proti Belgicku je veľká vec,“ uviedol brankár Martin Dúbravka.

Hráč Newcastlu United pochválil úžasnú atmosféru. „Klobúk dole pred našimi fanúšikmi, že vytvorili takúto atmosféru a možno zostali aj Belgičania trochu prekvapení. Mal som možnosť ich počuť druhý polčas za sebou a musím povedať, že naši boli fantastickí a úžasní celý zápas. Počul som ich z druhej strany, ďakujeme veľmi pekne,“ vyhlásil.

Podľa hráča zápasu Stanislava Lobotku nie je ľahké robiť futbal na Slovensku tak, aby boli všetci radi. „To bude vždy, naši fanúšikovia sú nároční, experti tiež. Odkážem len jedno, my sa snažíme robiť všetko najlepšie, ako vieme. Aby bol slovenský národ šťastný a zmenili sme pohľad na futbal na Slovensku,“ skonštatoval.

Energiu, ktorú im dávali fanúšikovia do zápasu opísal ako neskutočnú. „Vedeli sme, že sú za nami a že nám fandia. Malo by to tak vyzerať aj v kvalifikácii a prípravných zápasoch. Aj keď nie vždy to na ihrisku vyzerá tak, ako by si priali. Vždy sa snažíme robiť všetko pre to, aby z toho mali radosť,“ dodal slovenský záložník.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport