Na hlavný obsah

EKL: Trnava a Dunajská Streda spoznali možných súperov v druhom predkole

Rozhodol o tom žreb v sídle Európskej futbalovej únie vo švajčiarskom Nyone.

EKL: Trnava a Dunajská Streda spoznali možných súperov v druhom predkole
Na archívnej snímke hráči Trnavy ďakujú fanúšikom po víťazstve 2:0 v zápase 14. kola futbalovej Niké ligy FC Košice - FC Spartak Trnava. Foto: TASR

Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra FC DAC 1904 Dunajská Streda sa v druhom predkole Európskej konferenčnej ligy 2024/2025 stretnú s víťazom zápasu FC Šeriff Tiraspoľ – Zire FC.

Súperom FC Spartak Trnava bude víťaz súboja FC Aktobe – FK Sarajevo. Rozhodol o tom stredajší (19. 6.) žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Obaja slovenskí zástupcovia figurovali medzi nasadenými tímami. Prvé duely druhého predkola sú na programe 25. júla, odvety sa uskutočnia 1. augusta. DAC by sa v úvodnom stretnutí predstavil vonku, odvetu by mal odohrať doma. Aj Trnava by hrala najskôr vonku a odvetu na Štadióne Antona Malatinského.

Spartak mohol dostať za súpera aj FK Radnički 1923, FC Zimbru Kišiňov a FC Neman Grodno. Na DAC čakali v osudí okrem víťaza zápasu FC Šeriff Tiraspoľ – Zire FC aj úspešnejšie tímy z konfrontácii medzi FC Polisja Žytomyr – WKS Slask Vroclav, IF Elfsborg – Pafos FC a JK Tallinna Kalev – FC Urartu.

Slovan Bratislava v prípade vypadnutia v prvom predkole Ligy majstrov s FC Struga zo Severného Macedónska narazí v druhom predkole EKL na horšieho z dvojice FC Dinamo Minsk – FC Pjunik Jerevan.

„Belasí“ by začínali doma, odveta by sa uskutočnila u súpera. Ak Ružomberok vypadne v prvom predkole EL s Tobolom Kostanaj, čaká ho v druhom predkole EKL FC St. Gallen. Prvý zápas by sa hral vo Švajčiarsku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport