Na hlavný obsah

EL: Ružomberok nastúpi v druhom predkole v prípade postupu proti Trabzonsporu

V prvom predkole sa Ružomberčania stretnú s tímom Tobol Kostanaj.

EL: Ružomberok nastúpi v druhom predkole v prípade postupu proti Trabzonsporu
Na archívnej snímke gólová radosť futbalistov MFK Ružomberok. Foto: TASR - Roman Hanc

Futbalisti MFK Ružomberok sa v prípade postupu cez Tobol Kostanaj z Kazachstanu stretnú v druhom predkole Európskej ligy 2024/2025 s tureckým Trabzonsporom. Rozhodol o tom stredajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Prvé duely druhého predkola sú na programe 25. júla, odvety sa uskutočnia 1. augusta. Ružomberok by sa v úvodnom stretnutí predstavil doma, odvetu by mal odohrať na ihrisku súpera.

Ružomberčania si zabezpečili účasť v EL vďaka triumfu v Slovnaft Cupe. Na žrebe figurovali Liptáci medzi nenasadenými tímami. Okrem Trabzonsporu mohli dostať za súpera aj Ajax Amsterdam, Molde FK, Rapid Viedeň a Cercle Bruggy.

Víťazi druhého predkola postúpia do tretieho, zdolané tímy budú hrať v 3. predkole Európskej konferenčnej ligy (EKL). Najväčšia zmena v EL sa týka skupinovej fázy, ktorá sa zmení na jednu ligovú fázu s 36 mužstvami.

Každý tím sa stretne s ôsmimi rôznymi súpermi (štyri doma, štyri vonku). Osem najlepších celkovo postúpi priamo do osemfinále, tímy na 9. až 24. mieste sa stretnú vo vyraďovacom kole play off.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport