Na hlavný obsah

EURO 2024: Angličania si remízou s Dánskom upevnili pozíciu na prvom mieste v tabuľke

V úvode zápasu sa do útoku nehrnul ani jeden tím.

EURO 2024: Angličania si remízou s Dánskom upevnili pozíciu na prvom mieste v tabuľke
Angličan Ollie Watkins Dán Christian Norgaard bojujú o loptu počas zápasu skupiny C medzi Dánskom a Anglickom. Foto: TASR/AP

Futbalisti Anglicka remizovali vo štvrtkovom (20. 6.) druhom vystúpení v C-skupine ME v Nemecku s Dánskom 1:1. V 18. minúte ich vo Frankfurte poslal do vedenia Harry Kane. Severania vyrovnali v 34. minúte po ďalekonosnej strele Mortena Hjulmanda.

Angličania sú so ziskom štyroch bodov na čele tabuľky. V utorok (25. 6.) o 21.00 h nastúpia v záverečnom dueli v skupine proti Slovinsku. Dáni, ktorí majú na konte dva body, sa v rovnaký deň stretnú so Srbskom. Z každej skupiny postúpia do osemfinále prví dvaja a štyria najlepší v šesťčlennej tabuľke tretích tímov.

V úvode zápasu sa dianie odohrávalo medzi šestnástkami, ani jeden z tímov sa nehrnul do útoku. O prvý vzruch sa postaral Foden, ktorý sa šikovne uvoľnil na rohu pokutového územia, jeho „obaľovačke“ však chýbala presnosť.

V 18. minúte po zaváhaní Christensena sa však už Angličania ujali vedenia. Prihrávka Walkera sa odrazila ku Kaneovi, ktorý presne zakončil ľavačkou k pravej žrdi. Pre kapitána Albiónu to bol už 64. gól v národnom tíme.

Dáni sa v ďalších minútach snažili nájsť kľúč k otvoreniu anglickej obrany, no tá pracovala pozorne a obetavo sa vrhala do striel. V 34. minúte však po nepresnej prihrávke Kanea takmer z 30 metrov napriahol Hjulmand a zaskočil Pickforda – 1:1. Angličania boli po inkasovanom góle otrasení a do konca polčasu v ofenzíve nič nevymysleli.

Bezgólový druhý polčas

V úvode druhého dejstva si po nákope Saku nerozumeli Schmeichel s Christensenom, no lopta skončila vedľa dánskej brány. V 56. minúte to skúsil spoza šestnástky Foden a opečiatkoval žrď. Dáni zareagovali na zvýšenú aktivitu anglického tímu dvojitým striedaním a vyrovnali hru.

Pickford si poradil s dvoma ďalekonosnými pokusmi a vyboxoval aj strelu aktívneho Höjbjerga. Angličania sa v záverečnej 20-minútovke snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

Tréner Southgate poslal na ihrisko Bowena, Watkinsa i Ezeho, no Dáni udržali proti finalistovi ME 2020 cennú remízu, ktorá ich udržala v hre o osemfinále. Pred záverečným kolom majú šancu na účasť vo vyraďovačke všetky štyri tímy.

C-skupina, 2. kolo: Dánsko – Anglicko 1:1 (1:1)

Góly: 34. Hjulmand – 18. Kane. Rozhodcovia: Soares Dias – Soares, Ribeiro (všetci Portug.). ŽK: Vestergaard, Maehle, Nörgaard – Gallagher

Dánsko: Schmeichel – Andersen, Christensen, Vestergaard, Maehle – Hjulmand (82. Nörgaard), Höjbjerg, Kristiansen (57. Bah) – Eriksen (82. Olsen) – Höjlund (67. Poulsen), Wind (57. Damsgaard)

Anglicko: Pickford – Walker, Guehi, Stones, Trippier – Alexander-Arnold (54. Gallagher), Rice – Saka (69. Eze), Bellingham, Foden (69. Bowen) – Kane (69. Watkins)

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport