Na hlavný obsah

Strelcovi nevadí pozícia náhradníka: Vážim si, že som tu

Strelec nastúpil do oboch doterajších duelov z lavičky.

Strelcovi nevadí pozícia náhradníka: Vážim si, že som tu
Nemecko SR šport futbal ME2024 TK médiá TK s futbalistami SR počas ME 2024 v Nemecku Na snímke slovenský futbalový reprezentant David Strelec počas tlačovej konferencie. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský futbalový útočník David Strelec nebol v úvodných dvoch zápasoch na ME v Nemecku v základnej zostave, no do oboch stretnutí nastúpil z lavičky. Pozícia „žolíka“ mu podľa vlastných slov vyhovuje a oceňuje aj fakt, že je iba jeden z troch Slovákov na ME z domácej ligy.

Dvadsaťtriročný hráč zo Slovana Bratislava má už 20 zápasov v národnom drese, no na pozíciu náhradníka je zvyknutý. „Myslím si, že v reprezentácii mám veľmi veľa štartov v pozícii ‚žolíka‘ a som na to zvyknutý. Vždy sa snažím odovzdať sto percent a ukázať všetko, čo viem.“

V úvodnom stretnutí nastúpil v 70. minúte namiesto Róberta Boženíka a mal aj jeden strelecký pokus. Ten však nemieril na bránku. Proti Ukrajine odohral o desať minút viac, na hrote striedal znova Boženíka.

Strelec: Nie som typ, ktorý sa za kritiku zrúti

Spolu s klubovým spoluhráčom Jurajom Kuckom sú tak momentálne jediní Slováci z Niké ligy, ktorí zasiahli do stretnutia na ME. Okrem nich je v tíme aj obranca Sebastian Kóša zo Spartaka Trnava.

„Vnímam to ako pozitívnu vec, odmenu za prácu počas uplynulej sezóny. Som rád, že som tu, vieme, že to nie je jedna z top líg na svete a o to viac si to vážim,“ povedal Strelec pre TASR.

Priznal aj to, že svojím miestom v nominácii si nebol istý – pred prípravným kempom v Rakúsku ho tréner Francesco Calzona kritizoval za málo profesionality.

„Nie som ten typ, ktorý sa zrúti, keď ho niekto kritizuje. Ja to beriem ako pozitívnu vec a snažím sa zlepšovať v taktických veciach. Možno neplním nejaké taktické zámery, ktoré chce tréner. Niekedy možno zatvorím priestor inak, ako si predstavuje, je to totiž veľký pedant,“ dodal Strelec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport