Na hlavný obsah

Európska liga: Ružomberok čaká v prvom predkole súper z Kazachstanu

Ružomberok bude začínať doma.

Európska liga: Ružomberok čaká v prvom predkole súper z Kazachstanu
Na archívnej snímke radosť hráčom MFK Ružomberok po góle. Foto: TASR/Daniel Stehlík

Futbalisti MFK Ružomberok nastúpia v prvom predkole Európskej ligy (EL) proti FC Tobol Kostanaj z Kazachstanu. Rozhodol o tom utorňajší (18.6.) žreb vo švajčiarskom Nyone. Úvodné zápasy sú na programe 11. júla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 18. júla. Ružomberok sa v úvodnom stretnutí predstaví doma, odvetu odohrá na ihrisku súpera.

Ružomberčania si zabezpečili účasť v EL vďaka triumfu v Slovnaft Cupe. Európska futbalová únia (UEFA) rozdelila 12 tímov na šesť nasadených a rovnaký počet nenasadených. Ružomberok mohol ako nenasadený tím dostať okrem Tobolu Kostanaj za súpera FC Šerif Tiraspoľ (Moldavsko), NK Maribor (Slovinsko), Wislu Krakow (Poľsko), FC Pafos (Cyprus) a FC Paksi (Maďarsko).

Víťazi prvého predkola postúpia do druhého, zdolané tímy budú hrať v druhom predkole Európskej konferenčnej ligy (EKL). V ňom už figurujú dvaja slovenskí zástupcovia FC Spartak Trnava a FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorí sa dozvedia mená súperov v stredu.


Najväčšia zmena v EL sa týka skupinovej fázy, ktorá sa zmení na jednu ligovú fázu s 36 mužstvami. Každý tím sa stretne s ôsmimi rôznymi súpermi (štyri doma, štyri vonku). Osem najlepších celkovo postúpi priamo do osemfinále, tímy na 9. až 24. mieste sa stretnú vo vyraďovacom kole play off.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport