Na hlavný obsah

Kandidáti PS, Hlas-SD, Slovensko, Za ľudí a VOLT Slovensko v eurovoľbách sa zhodli v otázke jadrovej energetiky

Eurovoľby sa na Slovensku uskutočnia 8. júna.

Voľby do Európskeho parlamentu (EP) sa uskutočnia v sobotu (8. 6.). V stredu (5. 6.) sa v šiestej diskusii a finálnej diskusii RTVS stretli Ľubica Karvašová (PS), Roman Mikulec (Slovensko, Za ľudí), Branislav Ondruš (Hlas-SD) a Lucia Kleštincová (VOLT Slovensko).

Každý kandidát či kandidátka dostal 12 minút na prezentovanie svojich názorov a dodatočných 30 sekúnd na oslovenie svojich voličov.

Kandidáti a kandidátky našli spoločný prienik pri prístupe k jadrovej energetike. Podľa všetkých je jadro dôležitou súčasťou energetického mixu Slovenska. Karvašová pripomenula, že po ruskej invázii na Ukrajinu prišiel aj istý návrat členských krajín k jadrovej energii. Kleštincová však zdôraznila, že je potrebné aj pokročiť v rozvoji obnoviteľných zdrojov.

Zhoda nastala do istej miery aj pri migračnom pakte EÚ. Všetci kandidáti politických strán do eurovolieb súhlasia, že je potrebná jeho revízia. Ondruš ho v jeho súčasnom znení označil za diktát z Bruselu. Podľa Mikulca by zase kvóty na prijímanie migrantov nemali byť pre členské krajiny obligatórne.

Vyjadrenia diskutujúcich kandidátov k ďalším témam nájdete tu:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko