Na hlavný obsah

Experti pred kľúčovým duelom s Rumunskom: Žiaden otvorený futbal. Verme, že sa s nami bude kamarátiť aj VAR

Slovákom stačí na postup do osemfinále ME aj remíza.

Experti pred kľúčovým duelom s Rumunskom: Žiaden otvorený futbal. Verme, že sa s nami bude kamarátiť aj VAR
Na snímke Vrastislav Greško a Vladimír Goffa. Foto: RTVS

Taktický zápas s minimom šancí. Takýto priebeh duelu slovenských futbalistov s Rumunskom predpovedajú Vratislav Greško aj Vladimír Goffa. Obidvom tímom bude na postup do osemfinále ME stačiť aj remíza. Hrať na nerozhodný výsledok je však veľké riziko, čo sa môže aj vypomstiť.

„Ak sa Rumuni stiahnu, nám to vôbec nevadí. Neviem si predstaviť, že náš tréner pôjde hrať otvorený futbal. Navyše, je to taliansky tréner, ktorý má jasné princípy hry, taktiku a systém. On nebude hrať otvorený futbal, čiže ak sa Rumuni nebudú ponáhľať, načo by sa ponáhľali naši,“ ozrejmil bývalý reprezentant Vratislav Greško pre RTVS.

„V hlave máme všetci postupovú kalkulačku, ale z môjho pohľadu je postupová kalkulačka nie o číslach, ale o hlave a srdci. Hlava musí reagovať aj na vývoj druhého zápasu a srdce musí ísť na 120 až 150 percent hneď od začiatku a biť za Slovensko,“ doplnil bývalý futbalista a tréner Vladimír Goffa.

Slováci nastúpili v predchádzajúcich dvoch zápasoch v rovnakej zostave. Tréner Rumunov Edward Iordanescu spravil zatiaľ iba jednu zmenu. Rozhodovať bude preto aj kondícia a kvalita lavičky.

„Otázka je, že na čo momentálne máme, v akej sme individuálnej forme a ako sme na tom fyzicky a mentálne. Hrať takéto tri zápasy behom desiatich – dvanástich dní nie je sranda,“ zdôraznil Greško.

Rumunsko sa prezentuje výbornou defenzívnou a patrí k najnepríjemnejším súperom. „Rumuni v týchto dvoch zápasoch ukázali, že sú nielen fyzicky, ale aj rýchlostne a futbalovo veľmi dobrí. Tvrdil som to aj pred šampionátom, že toto je mimoriadne kvalitná skupina a doterajšie zápasy to aj ukázali,“ dodal Greško.

Proti sebe aj známi z klubovej scény

Slovenskí futbalisti naposledy nastúpili proti Rumunsku ešte v roku 2013, kedy sa v prípravnom stretnutí v Bukurešti zrodila remíza 1:1. V zostave Slovenska vtedy zo súčasného kádra nechýbali Peter Pekarík a Juraj Kucka.

„V Rumunskom drese je brankár Nita, v našom drese Haraslín, ktorí spolu hrávali za Spartu. Takisto je Stanciu v dojičke s Ivanom Schranzom. Obaja spolu hrávali za Slaviu. Páči sa mi, že proti sebe nastúpia kamaráti. Verím, že naše najväčšie slovenské kamarátstvo ostane so šťastím, dobrou športovou formou a že sa s nami bude kamarátiť aj VAR,“ uzavrel Goffa.

O zápase Slovensko – Rumunsko sa s expertmi RTVS rozprával redaktor RTVS Peter Mútňan:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport