Na hlavný obsah

Na západe Slovenska namerali extrémne teploty. Výstrahy pred horúčavami platia aj v nedeľu, pozor na búrky

Tropická noc bola na väčšine územia západného Slovenska.

Na západe Slovenska namerali extrémne teploty. Výstrahy pred horúčavami platia aj v nedeľu, pozor na búrky
Na ilustračnej snímke slnko. Foto: Unsplash

Na západe Slovenska zaznamenali meteorológovia extrémne teplú noc. Napríklad v Moravskom Sv. Jáne (okres Senica) neklesla teplota počas noci zo soboty (29. 6.) na nedeľu pod 25 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

„Tropická noc bola na väčšine územia západného Slovenska. Lokálne aj na juhu stredného, výnimočne aj východného Slovenska,“ konštatuje SHMÚ.

Na území Slovenska sa očakávajú vysoké teploty aj počas nedele, zároveň sa môžu objaviť búrky. Na západe a juhu očakávajú meteorológovia teploty okolo 36 stupňov Celzia. V nedeľu večer a v noci môžu západné a stredné Slovensko zasiahnuť búrky. Na horách sa môže vyskytnúť silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa

Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami platí od 13.00 do 18.00 h pre celý Bratislavský kraj, väčšinu Nitrianskeho a Trnavského kraja, ale aj okresy Veľký Krtíš a Krupina v Banskobystrickom kraji.

Pre zvyšok Slovenska platí výstraha prvého stupňa. Očakávajú sa tam teploty do 34 stupňov Celzia. Výstraha sa netýka iba severných okresov na strednom a východnom Slovensku.

Na horách môže zafúkať silný vietor. Výstraha platí v nedeľu v okresoch Tvrdošín, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno.

Na západnom a strednom Slovensku hrozia večer a v noci búrky. Spojené môžu byť s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za pol hodinu, s nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko