Na hlavný obsah

FOTO: Po záverečnom hvizde sa tešili obe mužstvá, takto vyzerá postupová radosť v podaní Slovákov

Slováci sa do vyraďovačky dostali druhýkrát v ére samostatnosti.

FOTO: Po záverečnom hvizde sa tešili obe mužstvá, takto vyzerá postupová radosť v podaní Slovákov
Na snímke slovenskí futbaloví reprezentanti. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenskí futbaloví reprezentanti postúpili do osemfinále ME 2024 v Nemecku. Rozhodla o tom stredajšia (26. 6.) remíza v záverečnom skupinovom dueli s Rumunskom 1:1. Zverenci Francesca Calzonu napokon obsadili v éčku tretie miesto so ziskom štyroch bodov.

Slováci sa aj vo svojom treťom vystúpení na kontinentálnom šampionáte ujali vedenia ako prví, keď sa v 24. minúte presadil Ondrej Duda. V 37. minúte nariadil rozhodca pokutový kop a Rumuni vyrovnali na 1:1. V druhom polčase sa už skóre nemenilo a mužstvá si body podelili.

Medzi šestnástku najlepších postúpili rovnako ako Slováci aj Rumuni, ktorí dokonca vyhrali skupinu, a tak sa po záverečnom hvizde na ihrisku neradoval len jeden tím, ale oba. Slováci získali miestenku do vyraďovacej časti ME druhýkrát pri svojej tretej účasti v ére samostatnosti.

Na snímke Ondrej Duda (Slovensko) sa raduje po zápase základnej E-skupiny Slovensko – Rumunsko na ME 2024 vo futbale.Foto: TASR/Martin Baumann
Lukáš Haraslín
Na snímke Lukáš Haraslín (Slovensko) a brankár Florin Nita (Rumunsko) si vymenili dresy po zápase základnej E-skupiny Slovensko – Rumunsko na ME 2024.Foto: TASR/Martin Baumann
 Ianis Hagi
Na snímke Rumun Ianis Hagi sa raduje z postupu do osemfinále ME 2024.Foto: TASR/AP

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport