Na hlavný obsah

Fyzioterapeut reprezentácie Drinka priblížil Hanckov stav pred duelom s Rumunskom

Hancko musel v dueli s Ukrajinou predčasne striedať.

Fyzioterapeut reprezentácie Drinka priblížil Hanckov stav pred duelom s Rumunskom
Na snímke slovenský futbalista Dávid Hancko. Foto: MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP / Profimedia

Slovenskí futbaloví reprezentanti uzavrú svoje pôsobenie v skupinovej časti európskeho šampionátu meraním síl s Rumunskom. Na kľúčový duel ich pripravuje tím fyzioterapeutov, ktorým pridávajú starosti najmä nariadenia Európskej futbalovej únie (UEFA) a trávniky.

„Nemýlite sa. Máme viacero svalových zranení, najmä u chalanov, ako napríklad Hancko, ktorí majú odohranú celú sezónu. Dalo sa to čakať a robíme všetko pre to, aby sme ich do stredy (26. 6.) dali dokopy a aby sme nastúpili v plnej sile,“ prezradil na úvod fyzioterapeut Marián Drinka.

Ten sa pristavil aj pri Dávidovi Hanckovi, ktorý nedohral duel s Ukrajinou, keď musel v 67. minúte striedať. „Hancko nemá žiadne svalové zranenie, hoci to tak vyzeralo. Magnetická rezonancia nám ukázala, že sa nenašlo nič, čo by nás malo rozrušiť. Hancko bude na zápas proti Rumunsku naplno pripravený,“ prezradil pozitívnu správu Drinka.

Podľa neho mal negatívny vplyv na slovenských reprezentantov v dueli proti Ukrajine aj skorý presun z tréningovej základne v Mainzi do dejiska stretnutia v Düsseldorfe.

„Celý presun do Düsseldorfu bol podľa mňa dosť nešťastne riešený. Tým, že UEFA má takého hlúpe nariadenia, sme museli byť už 24 hodín pred zápasom v dejisku stretnutia a chalani nemali svoju pohodu. Keby sme ostali na základni v Mainzi, mohli si doobeda odtrénovať a urobiť svoje veci tak, ako potrebujú. Aj my sme sa im mohli venovať a duel by mohol vyzerať inak,“ začal.

„Taktiež sme na predzápasovom tréningu boli na úplne inom ihrisku, na ktorom nič nebolo. Slušne povedané, bola to taká pajta. Nemali sme tam k dispozícii ani žiadnu posilňovňu. Jasné, že po zápase s Belgickom mali chalani plné „kecky“, čo dosť ovplyvnilo celé stretnutie“ uzavrel Drinka.

Priamo v centre diania sa s fyzioterapeutom Mariánom Drinkom rozprával redaktor Rádia Slovensko Martin Kaigl:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport