Na hlavný obsah

Hasenie prvého väčšieho požiaru neďaleko Los Angeles v tomto roku komplikuje silný vietor

Z ohrozenej rekreačnej oblasti evakuovali najmenej 1 200 ľudí.

Hasenie prvého väčšieho požiaru neďaleko Los Angeles v tomto roku komplikuje silný vietor
Plamene sa šíria v hornatom teréne. Foto: AP Photo/Eric Thayer

Hasiči sa snažia dostať pod kontrolu rýchlo šíriaci sa lesný požiar severne od Los Angeles v americkom štáte Kalifornia. Hasenie komplikuje silný vietor.

Miestne úrady z ohrozenej rekreačnej oblasti Hungry Valley evakuovali najmenej 1 200 ľudí, v nedeľu (16. 6.) informovala agentúra AP.

Požiar vypukol v sobotu (15. 6.) popoludní miestneho času neďaleko diaľnice asi 100 kilometrov severozápadne od Los Angeles. Plamene sa rýchlo rozšírili na plochu viac ako 41 štvorcových kilometrov. V evakuovanej rekreačnej oblasti zhoreli dve budovy.

Tento rok ide o prvý väčší lesný požiar v okolí Los Angeles, príčina jeho vzniku je predmetom vyšetrovania. Miestne úrady dosiaľ nehlásili žiadne zranenia.

Plamene sa šíria v hornatom teréne, silné poryvy vetra sťažujú hasenie z lietadiel. „Vietor rozprašuje vodu všade, kde ju nepotrebujeme. Takže je to výzva,“ povedal predstaviteľ miestneho hasičského zboru Kenichi Haskett.

Oheň sa blížil k jazeru Pyramid Lake, ktorého okolie bolo na Deň otcov uzatvorené. V nedeľu plamene neohrozovali žiadne domy. Úrady však varovali obyvateľov obce Castaic, kde žije asi 19-tisíc ľudí, aby sa v prípade zhoršenia situácie pripravili na evakuáciu.

Pozrite si fotogalériu, ktorá zachytáva prvý väčší lesný požiar v okolí Los Angeles:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet