Na hlavný obsah

Hlas-SD sa nevzdá postu predsedu parlamentu a nebude s ním ani obchodovať, uviedol Richard Raši

Finálne rozhodnutie by malo prísť na jeseň.

Hlas-SD sa nevzdá postu predsedu parlamentu a nebude s ním ani obchodovať, uviedol Richard Raši
Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD). Foto: TASR/Jaroslav Novák

Hlas-SD sa nevzdá postu predsedu parlamentu ani s ním nebude obchodovať. K téme sa vráti na jeseň. Minister investícií a kandidát Hlasu na pozíciu Richard Raši to uviedol pred stredajším (26. 6.) rokovaním vlády. K hlasovaniu v parlamente chcú podľa neho pristúpiť vtedy, keď bude dohoda v koalícii.

„Trváme na tom, že tento post patrí nám a žiadna iná alternatíva nie je,“ vyhlásil Raši. Ako poznamenal, funkcia patrí strane podľa koaličnej zmluvy, ktorá vznikla na základe výsledkov parlamentných volieb.

Podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) po stredajšom rokovaní kabinetu povedal, že finálne stanovisko by malo byť známe počas septembra. „Myslím si, že sme povedali jasne v rámci koalície, že v rámci leta budú prebiehať debaty a konzultácie k tejto téme,“ podotkol.

K zdravotnému stavu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) Raši nemá bližšie informácie. Komunikáciu s úradom vlády v potrebných témach hodnotí stopercentne. Minister dopravy Jozef Ráž (nom. Smeru-SD) skonštatoval, že s predsedom vlády sa rozpráva sprostredkovane prostredníctvom jeho najbližších kolegov.

Líder koaličnej SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko v utorok (25. 6.) uviedol, že naďalej však považuje za ideálne, keby tri vládne strany obsadili pozície troch najvyšších ústavných činiteľov. Poďakoval sa za podobné vyjadrenia Smeru-SD.

Diskutovať v koalícii preto podľa Danka treba, či už to bude o koaličnej zmluve alebo o fungovaní koalície. Po zvolení Petra Pellegriniho, bývalého predsedu parlamentu a šéfa Hlasu-SD, za prezidenta podľa neho nastala nová situácia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko