Na hlavný obsah

Nehoda na diaľnici D1: Svedkovia priblížili, čo kolízie spôsobilo. Zranili sa dve osoby

Zrážka sa stala na 168. kilometri smerom na Žilinu.

Nehoda na diaľnici D1: Svedkovia priblížili, čo kolízie spôsobilo. Zranili sa dve osoby
Nehoda na diaľnici D1. Foto: RTVS/Dominika Kusá

Po búrke sa zrazilo na diaľnici v Považskej Bystrici šesť áut. Niektorých ľudí museli na mieste ošetriť záchranári. Úsek v smere na Žilinu na niekoľko hodín uzatvorili. Príčiny dopravnej nehody na estakáde vyšetruje polícia.

Kolízia sa stala po 15.00 na vyťaženom úseku v Považskej Bystrici. Svedkovia označili ako príčinu dopravnej nehody množstvo vody na ceste.

Čo spôsobilo hromadnú nehodu na diaľnici D1 v Považskej Bystrici zisťovala v reportáži v relácii Správy RTVS redaktorka Dominika Kusá:

„My sme vleteli do veľkého množstva vody, tak ako aj ostatní šoféri. Potom rozprávali, že tiež nemali kontrolu nad vozidlom. Stačilo jemne pribrzdenie, auto bolo nekontrolovateľné. Automaticky, keď sa začalo kúriť sme z neho vyskočili a už sme sa len skrývali,“ uviedol jeden z účastníkov nehody.

„Voda sa liala, jemné zabrzdenie znamenalo, že sa autá začali točiť. Jedna rana, druha rana a boli sme vo zvodidlách. Svet sa točil som si pritlačil kolena k sebe, keď to buchlo, rýchlo otvoriť dvere, skočiť za zvodidlá,“ opísal ďalší z účastníkov.

Na mieste zasahovalo sedem hasičov. „Vo vozidlách sa nachádzali dve zranené osoby, ktoré sme vyslobodili. Následne ich zdravotná služba transportovala na ošetrenie do nemocnice,“ priblížil veliteľ zásahu Vlastimil Červenec. Na diaľnici sa tvorili dlhé kolóny, bolo náročné odpratať časti zničených aut.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny