Na hlavný obsah

Inaugurácia prezidenta prinesie aj dopravné obmedzenia. Netýkajú sa len centra mesta

Na bezpečnosť bude dohliadať zvýšený počet policajtov z viacerých útvarov.

Inaugurácia prezidenta prinesie aj dopravné obmedzenia. Netýkajú sa len centra mesta
Ilustračná snímka Námestia Ľudovíta Štúra. Foto: TASR/Martin Baumann

Inauguráciu sprevádzajú prísne bezpečnostné opatrenia. Treba sa pripraviť aj na dopravné obmedzenia nielen v centre mesta , ale týkajú sa aj Devína a diaľničného obchvatu Bratislavy –D1 a D2.

Na bezpečnosť bude dohliadať zvýšený počet policajtov z viacerých útvarov, samozrejme aj ochrankári z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií.

„Metódy, spôsoby, taktika a režim poskytovania ochrany nie je možné z bezpečnostných dôvodov špecifikovať, nakoľko to patrí medzi utajované skutočnosti. Inaugurácia prezidenta SR prebehne za prísnych bezpečnostných opatrení. A to aj vzhľadom na atentát na predsedu vlády,“ priblížil hovorca ministerstva vnútra Matej Neumann.

Kde budú obmedzenia?

Bratislavčanov, návštevníkov hlavného mesta, a najmä motoristov čakajú dopravné obmedzenia. Napríklad už od 7.00 h ráno približne do pol druhej popoludní úplne vylúčia cestnú premávku vrátane električiek z Jesenského i Mostovej ulice. Rovnako aj z námestia Ľudovíta Štúra i z Rázusovho nábrežia.

V čase slávnostnej bohoslužby v Katedrále sv. Martina uzavrú Staromestskú ulicu od Mosta SNP po Hodžovo námestie. Obmedzenia v rôznych častiach mesta možno očakávať celý deň.

„Rovnako budú čiastočné dopravné obmedzenia pri príjazde alebo pri odjazde hostí, ktorí budú prichádzať z bratislavského letiska alebo z diaľnice D1. Dopravní policajti budú podľa potreby zastavovať premávku na diaľničných križovatkách,“ konštatuje Ľuboš Kasala zo Zelenej vlny RTVS.

S čiastočnými obmedzeniami treba rátať aj v blízkosti Mohyly generála Milana Rastislava Štefánika, hradu Devín i Bratislavského hradu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál