Na hlavný obsah

Kedysi populárne ICQ definitívne skončilo. V prívale konkurencie si svoju obľúbenosť neudržalo

Aplikáciu stiahli obchody už pred mesiacom.

Populárny komunikačný program ICQ v stredu (26. 6.) definitívne skončil. Na jeho oficiálnom webe užívateľom jednoducho oznámil, že „služba prestala fungovať“ a odkazuje ich na iné chatovacie platformy – VK Messenger a VK WorkSpace, ktoré sú populárne najmä v Rusku.

Softvér bol výnimočný tým, že namiesto užívateľských mien mali ľudia priradené čísla. Zabával ich animovanými reakciami, užívatelia mohli hrať navzájom hry a mnohí si dodnes pamätajú zvuk prichádzajúcej správy.

Mnohí si môžu pamätať hry ako Zoopaloola – biliard so zvieratkami, Slide-a-Lama -priradzovanie kameňov s rovnakým symbolom či RPS – kameň, papier, nožnice.

ICQ vyvinula v roku 1996 izraelská spoločnosť Mirabillis, v roku 1998 ju kúpil americký AOL, informoval portál Novinky.cz. Od roku 2010 prešiel pod ruskú spoločnosť Mail.Ru Group. S príchodom konkurencie začala jeho popularita klesať.

Podľa portálu stiahli aplikáciu ICQ z predaja obchody App Store a Google Play už v minulom mesiaci. Doposiaľ bola dostupná už len verzia pre klasické počítače.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet