Na hlavný obsah

Kedysi sa hemžil mladými turistami, roky však chátra. Rekreačný areál je nočnou morou Popradu

Nachádza sa v podtatranských Mlynčekoch.

Kedysi sa hemžil mladými turistami, roky však chátra. Rekreačný areál je nočnou morou Popradu
Rekreačný areál v podtatranských Mlynčekoch. Foto: RTVS

Rekreačný areál v podtatranských Mlynčekoch je opäť na predaj. Chátra od roku 2006 a popradská radnica sa ho neúspešne pokúšala predať už deväť krát. Mesto Poprad hovorí o nočnej more. Areál pritom leží v developermi vyhľadávanej oblasti.

Kedysi tu býval Tábor pre mladých turistov. Tvorili ho hlavná budova, zázemie pre hygienu a chatky, v ktorých sa deti striedali v pobytových turnusoch. Elena Pastorová tu roky pracovala ako kuchárka.

„Tu sme varili , kuchyňa bola perfektne vybavená. Výťahom sme všetko vytiahli hore, na poschodí bola jedáleň. Tu bolo plno detí , veselo. A nechali to tak spustnúť všetko. Pravdaže je to škoda,“ opísala.

Rekreačný areál v Mlynčekoch navštívila a v reportáži v relácii Aktuálne :24 zachytila redaktorka RTVS Ivana Ratkovská:

Rekreačný areál v Mlynčekoch má rozlohu deväťtisíc štvorcových metrov. A ako je zjavné už na prvý pohľad, poriadne sa doň „zahryzol zub času“. „Z pohľadu obce je to škoda, lebo areál je nevyžívaný a je nám ľúto, že chátra,“ skonštatoval starosta obce Mlynčeky Tomáš Fudaly.

„Nie je v silách mesta, aby sme to revitalizovali vytvorili niečo nové,“ podotkol viceprimátor Popradu Ondrej Kavka.

Desiata súťaž

Mesto preto vypísalo už desiatu verejnú súťaž na predaj areálu. Kým v roku 2015 jeho cenu odhadli na 132-tisíc, dnes je to už pol milióna .„Pre mesto je to nočná mora, ktorá pretrváva od roku 2010, kedy to bolo ponúknuté do predaja. Bohužiaľ neúspešne,“ pokračoval Kavka.

Ponuky prijímajú do konca mesiaca, zatiaľ nemajú žiadnu. Mlynčeky sú pritom odjakživa v hľadáčiku developerov. „Myslím si, že táto nehnuteľnosť má väčší potenciál v prípade delenia na menšie časti,“ povedal majiteľ realitnej kancelárie Poprad Miroslav Antoška.

„Momentálne by sme ho nerozdelili nie. Aj komisia majetku rozhodla, že treba predať tento pozemok vcelku,“ priblížil Kavka. „Ak by to bolo za euro, berieme to všetkými desiatimi,“ dodal Fudaly.

Mesto Poprad dohodu nevylúčilo. Obec chce lokalitu zachovať ako rekreačnú. Navyše, územný plán individuálnu výstavbu nateraz v tejto lokalite nepripúšťa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny