Na hlavný obsah

Leteckí záchranári zasahovali pri havárii dvoch áut na východe

Do nemocnice transportovali 48-ročného muža.

Leteckí záchranári zasahovali pri havárii dvoch áut na východe
Ilustračná snímka. Foto: FB/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Na ceste pod Folkmarským kopcom v katastri obce Veľký Folkmar, okres Gelnica, sa v utorok zrazili dve autá, zranili sa dvaja ľudia. Na mieste zasahovala posádka leteckých záchranárov z Košíc.

Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková uviedla, že do starostlivosti si prevzali 48-ročného muža.

„Vzhľadom na nemožnosť pristátia vrtuľníka priamo pri mieste nehody, bol lekár do terénu vysadený z opretia vrtuľníka. Jedna osoba utrpela pri nehode ľahšie poranenia, druhá ťažšie poranenia a dve osoby sa nezranili. Do svojej starostlivosti si lekár prevzal od posádky pozemných záchranárov 48-ročného spolujazdca s poranením hlavy a hrudníka,“ uviedla Hopjaková.

Na mieste zranenému doplnili ďalšie ošetrenie a liečbu a v spolupráci s pozemnými záchranármi ho previezli k vrtuľníku, ktorý pristál na najbližšom vhodnom mieste. Po preložení na palubu ho v stabilizovanom stave a pri vedomí letecky previezli na ďalšie ošetrenie na Kliniku úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny