Na hlavný obsah

Letná sezóna na kúpaliskách sa začína: Zisťovali sme, ako sa menili ceny naprieč Slovenskom

Prevádzkovatelia sa tešia stúpajúcim teplotám.

Letná sezóna na kúpaliskách sa začína: Zisťovali sme, ako sa menili ceny naprieč Slovenskom
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Stúpajúce teploty tešia prevádzkovateľov kúpalísk. Areály postupne otvárajú naprieč krajinou. Zisťovali sme, ako sa pripravili na aktuálnu sezónu.

Krátko po otvorení navštívilo trenčianske kúpalisko viac ako 200 ľudí. Osvieženie nájdu v štyroch bazénoch.

Na návštevníkov dozerá deväť plavčíkov. Cena vstupného sa v porovnaní s minulým rokom nemenila, nápojom a občerstveniu však prepisovali cenovky. „Ideme v zabehnutom režime, ležadlá a tobogany sú bezplatné,“ informoval správca kúpaliska v Trenčíne Róbert Buchel.

„V porovnaní s minulým rokom sme zvyšovali ceny o desať percent, ale nič drastické, takže v poriadku,“ uviedla brigádnička v pohostinstve na kúpalisku Karin.

Začiatkom týždňa otvorili kúpalisko v Rožňave. Novinkou je zľavnené vstupné pre držiteľov karty Rožňavčana. Dominantou kúpaliska je veľký plavecký bazén s trojposchodovou skokanskou vežou a tri detské bazény.

„Kúpalisko má možnosti športového využitia, je to plážový volejbal, tenis, minigolf, prípadne aj dopravné ihrisko. Je možnosť využiť aj klzisko na inline korčuľovanie,“ vymenoval riaditeľ Technických služieb mesta Rožňava Mikuláš Gregor.

Veľmi obľúbené je aj ranné plávanie, ktoré vyhľadáva každý deň 80 plavcov.

Situáciu na slovenských kúpaliskách monitorovali v Správach RTVS redaktorky Dominika Kusá, Martina Beshírová a Miriam Čerešníková:

V Bratislave rekonštruovali a opravovali

V Bratislave prevádzkovatelia zrekonštruovali bazény, opravili sprchy a sociálne zariadenia. Napriek rastúcim nákladom na prevádzku aj na pracovnú silu ceny zostávajú nezmenené.

„Vďaka kladnému stanovisku regionálneho zdravotníctva sme mohli minulý víkend otvoriť prvých päť. To znamená Krasňany, Tehelné pole, Rosničku a Lamač a prírodné kúpalisko Zlaté piesky. Dnes otvárame letné kúpalisko Delfín,“ uviedol zamestnanec oddelenia marketingu, komunikácie a predaja Správy telovýchovných a rekreačných zariadení Miroslav Chmelár.

Na kúpaliskách pribudli nové bufety. Novinkou sú aj vratné poháre a zálohovanie fliaš a plechoviek.

„Snažíme sa obmedziť mieru odpadu, množstvo odpadu na našich kúpaliskách, ktoré minulé sezóny, každú sezónu rástlo,“ dodal Chmelár.

Letné kúpalisko Rača otvoria tento víkend. Kúpalisko Mičurin privíta prvých návštevníkov v najbližších týždňoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko