Na hlavný obsah

FOTO Ľudia sa zo záplav nestihli spamätať a zasiahli ich ďalšie. V Nitre pomáhali hasiči aj dobrovoľníci

Dážď v Kyneku spôsobil škody aj 10. júna.

FOTO Ľudia sa zo záplav nestihli spamätať a zasiahli ich ďalšie. V Nitre pomáhali hasiči aj dobrovoľníci
Nitrianska mestská časť Kynek počas záplav 11. júna. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Prívalový dážď, ktorý v noci zo soboty na nedeľu zasiahol Nitru, spôsobil po nedávnych záplavách ďalšie problémy. Pocítili ich najmä obyvatelia mestskej časti Kynek, ale aj návštevníci mestského kúpaliska, na ktorom sa počas tohto víkendu začala letná sezóna.

Voda v noci zaplavila časť technického zariadenia na kúpalisku. „Zasiahnuté bazény budú dočasne zatvorené. Na odstránení poruchy aktívne pracujeme,“ informovalo kúpalisko. Jeho pracovníci v priebehu dňa odčerpávali vodu zo strojovne, výšku škôd zatiaľ nevyčíslili.

Prívalový dážď opäť zaplavil aj mestskú časť Kynek, najmä ulicu Nad Hrabinou. Práve tam ešte nestihli obyvatelia odstrániť škody, ktoré spôsobil silný dážď v pondelok 10. júna. Vtedy vyhlásilo mesto mimoriadnu situáciu, na mieste zasahovali nielen hasiči, ale aj pohotovostná vojenská jednotka. Voda s blatom zatopila domy a pivnice, dostala sa aj do áut.

Necelý týždeň po prvých záplavách sa situácia zopakovala. Na mieste opäť zasahovali hasiči a dobrovoľníci, ktorí pomáhajú miestnym obyvateľom. Primátor Marek Hattas zvolal na pondelok (17. 6.) krízový štáb, ktorý bude hľadať riešenie, aby sa situácia v lokalite neopakovala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny