Na hlavný obsah

Medzi Bratislavou a Kvetoslavovom ubudnú vlakové spoje. Dopravca chce znížiť meškania

Za zrušené prvé dva ranné vlaky z Bratislavy náhrada nebude.

Medzi Bratislavou a Kvetoslavovom ubudnú vlakové spoje. Dopravca chce znížiť meškania
Ilustračná snímka vlaku Leo Express. Foto: imhd.sk

Od 1. júla 2024 prichádza dopravca Leo Express s viacerými zmenami na regionálnych vlakových linkách S70 a R70. Medzi Bratislavou a Kvetoslavovom tak mierne ubudne vlakových spojov. Informuje imhd.sk.

Dopravca vysvetľuje, že chce znížiť meškanie na frekventovanej jednokoľajnej trati.

Náhradou za vybrané zrušené vlaky budú vlaky kategórie REX linky R70, ktoré budú mať v pracovných dňoch rozšírenú obsluhu zastávok v úseku Bratislava – Kvetoslavov. To znamená, že zastavovať budú na všetkých zastávkach medzi Hlavnou stanicou a Kvetoslavovom, okrem zastávky Rovinka.

Nový večerný vlak

Za zrušené prvé dva ranné vlaky z Bratislavy náhrada nebude, prvý vlak z Bratislavy pôjde po novom až o 5:14. Čiastočnou náhradou za zrušený spoj o 4:49 z Kvetoslavova je to, že posunuli prvý vlak z Kvetoslavova do Bratislavy o 10 minút neskôr zo 4:19 na 4:29.

Okrem uvedených zmien prišlo pri niektorých vlakoch aj k menším časovým posunom odchodov.

„K zmenám dochádza z dôvodu optimalizácie a zefektívneniu cestovného poriadku a minimalizovaniu meškania na tejto jednokoľajovej trati. Na základe komunikácie s ministerstvom dopravy a zhodnotenia obsadenosti vlakov boli vybrané menej vyťažené spoje, ktoré mohli byť zrušené a nahradené vlakmi REX. Redukciou spojov sa dosiahne zníženie prenášania meškania na dalšie vlaky, ku ktorému docházalo vplyvom križovaní jednotlivých vlakov v staniciach,“ uvádza dôvody týchto zmien dopravca Leo Express na svojej internetovej stránke.

Dopravca zároveň na trati medzi Dunajskou Stredou a Komárnom pridá nový večerný pár vlakov s odchodmi z Komárna do Dunajskej Stredy o 21:03 a Dunajskej Stredy do Komárna o 22:42.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny