Na hlavný obsah

Messi nie je pripravený opustiť futbal. Inter Miami však bude posledným klubom v jeho kariére

Bývalý hráč FC Barcelona či Paríža Saint-Germain výrazne zviditeľnil MLS.

Messi nie je pripravený opustiť futbal. Inter Miami však bude posledným klubom v jeho kariére
Na snímke argentínsky futbalista Lionel Messi. Foto: TASR/AP

Argentínsky futbalista Lionel Messi sa vyjadril, že americký klub Inter Miami bude jeho posledným pôsobiskom v hráčskej kariére. Tridsaťsedemročný útočník a rekordný osemnásobný držiteľ Zlatej lopty má s účastníkom zámorskej MLS platnú zmluvu do konca roka 2025.

Messi tiež uviedol, že zatiaľ nad koncom kariéry neuvažuje. „Áno, od dnešného dňa si myslím, že to bude môj posledný klub v kariére, no zatiaľ nie som pripravený opustiť futbal,“ uviedol Messi v rozhovore pre ESPN.

Bývalý hráč FC Barcelona či Paríža Saint-Germain výrazne zviditeľnil MLS. Okrem neho v Interi pôsobia aj jeho dlhoroční spoluhráči z Katalánska – Luis Suarez, Jordi Alba či Sergio Busquets.

„Bol to ťažký krok opustiť Európu a prísť sem. To, že som sa stal majstrom sveta mi tiež veľmi pomohlo vidieť veci inak,“ povedal Messi, ktorý v drese lídra Východnej konferencie MLS zaznamenal v 12 dueloch 12 gólov a pridal 14 asistencií.

V súčasnosti uvažuje aj o tom, že by si zahral na MS v roku 2026, ktoré organizuje práve USA spolu s Mexikom a Kanadou. „Albicelestes“ budú na turnaji obhajovať titul z Kataru. „Celý život hrám futbal, milujem loptu. Užívam si tréningy a zápasy. Trochu sa bojím, že to všetko raz skončí. Mám šťastie, že mám po svojom boku kolegov a priateľov. Je ich veľa a užívam si malé detaily, o ktorých viem, že mi budú chýbať, keď už nebudem hrať,“ dodal Messi.

Argentínu na OH neposilní

Lionel Messi neposilní národný tím na OH v Paríži. Tridsaťšesťročný hviezdny útočník uviedol, že už nie je vo veku, ktorý by mu dovolil štartovať na každom veľkom turnaji.

Tréner argentínskeho olympijského výberu Javier Mascherano už vo februári potvrdil, že svojho bývalého spoluhráča z Barcelony i reprezentácie by na olympiáde chcel mať k dispozícii.

Messi sa momentálne pripravuje na juhoamerický šampionát Copa America, ktorý štartuje 20. júna. „Hovoril som s Mascheranom a pravdou je, že obaja túto situáciu chápeme. Je ťažké teraz premýšľať o olympiáde, pretože ideme na Copa America. Boli by to dva či tri mesiace mimo klubu a hlavne nie som vo veku, aby som mohol hrať všetko,“ vysvetlil Messi pre ESPN.

Rekordný osemnásobný držiteľ Zlatej lopty dodal, že hrať na dvoch turnajoch za sebou by preňho bolo príliš veľa a na OH si už aj tak vytvoril spomienky, na ktoré nikdy nezabudne.

„Mal som šťastie, že som si zahral na olympiáde a spolu s Mascheranom som ju aj vyhral. Bol to úžasný futbalový zážitok.“ Messi má na konte olympijské zlato z Pekingu 2008, Argentínčania triumfovali aj na hrách v Atlante v roku 2004.

futbal

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport