Na hlavný obsah

Copa América: Messi sa zranil v dueli proti Čiľanom, dúfa, že nejde o nič vážne

Je pravdepodobné, že ďalší duel proti Peru vynechá.

Copa América: Messi sa zranil v dueli proti Čiľanom, dúfa, že nejde o nič vážne
Argentínsky futbalista Lionel Messi v zápase A-skupiny Čile - Argentína na 48. ročníku juhoamerického šampionátu Copa America. Foto: TASR/AP

Hviezdny argentínsky futbalista Lionel Messi dúfa, že jeho zranenie nohy z druhého duelu na turnaji Copa América nie je vážne. Kapitán úradujúcich majstrov sveta sa zranil počas víťazstva Argentínčanov 1:0 nad Čiľanmi deň po svojich 37. narodeninách, v 24. minúte ho zasiahol Gabriel Suazo z tímu súpera.

Lekári ošetrovali Messiho pravé stehno takmer dve minúty. Na ihrisku zostal aj po zranení a jeho tímu si zaistil istotu postupu do štvrťfinále podujatia. „Trochu ma to trápi, ale bol som schopný dohrať zápas. Bolo pre mňa mierne bolestivé voľne sa hýbať, najmä do strán,“ uviedol Messi po zápase a pokračoval: „Uvidíme zajtra, ako sa to budem cítiť.“ Hviezdny futbalista tiež dodal, že počas ostatných dní bojoval s bolesťou hrdla a horúčkou.

Tréner argentínskeho tímu Lionel Scaloni po víťaznom zápase uviedol, že s Messim ešte nehovoril, ale nie je jeho zranením znepokojený. „Mojou poslednou spomienkou je, ako spolu s Ángelom Di Maríom a Lautarom Martínezom prešprintoval v závere duelu polovicu ihriska,” prezradil. Práve spomenutý Martínez strelil jediný gól zápasu, uspel v 88. minúte po rohovom kope Messiho.

Lionel Messi
Argentínsky futbalista Lionel Messi (vľavo) a Marcos Bolados z Čile v zápase A-skupiny Čile – Argentína na 48. ročníku juhoamerického šampionátu Copa America.Foto: TASR/AP

Kouč Scaloni plánuje v sobotňajšom súboji proti výberu Peru nechať oddychovať viacero kľúčových hráčov, Messi teda pravdepodobne nebude hrať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport